Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 450 gram pure chocolade
- 30 ml sterke koffie
- 30 ml cognac
- 6 eieren
- 90 gram kristalsuiker
- 275 ml slagroom
- poedersuiker
- heet water
Instructies
- Verwarm de oven voor op 1800°C.
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Roer er de koffie en de cognac door en laat het mengsel iets afkoelen.
- Klop de eieren en de suiker erdoor, zodat een dikke maar luchtige massa ontstaat.
- Klop de slagroom lobbig en meng die door de chocolademassa.
- Stort het geheel in een ingevette springvorm van 22 cm doorsnee, waarvan de bodem met bakpapier is bekleed.
- Zet de vorm in een braadslee en giet daar heet water in tot de vorm voor de helft vol is.
- Bak de taart ± 1 uur, schakel de oven dan uit en laat de taart in de oven wat afkoelen.
- Maak de rand van de vorm los en laat de taart verder afkoelen.
- Stort de taart op een schaal en verwijder het bakpapier.
- Schik in een ruitpatroon reepjes vetvrij papier op de taart, bestuif de taart met poedersuiker en verwijder het papier dan weer.
- Garneer de taart met aardbeien.