Chocoladetaart zonder bloem

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 450 gram pure chocolade
  • 30 ml sterke koffie
  • 30 ml cognac
  • 6 eieren
  • 90 gram kristalsuiker
  • 275 ml slagroom
  • poedersuiker
  • heet water

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 1800°C.
  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Roer er de koffie en de cognac door en laat het mengsel iets afkoelen.
  • Klop de eieren en de suiker erdoor, zodat een dikke maar luchtige massa ontstaat.
  • Klop de slagroom lobbig en meng die door de chocolademassa.
  • Stort het geheel in een ingevette springvorm van 22 cm doorsnee, waarvan de bodem met bakpapier is bekleed.
  • Zet de vorm in een braadslee en giet daar heet water in tot de vorm voor de helft vol is.
  • Bak de taart ± 1 uur, schakel de oven dan uit en laat de taart in de oven wat afkoelen.
  • Maak de rand van de vorm los en laat de taart verder afkoelen.
  • Stort de taart op een schaal en verwijder het bakpapier.
  • Schik in een ruitpatroon reepjes vetvrij papier op de taart, bestuif de taart met poedersuiker en verwijder het papier dan weer.
  • Garneer de taart met aardbeien.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Taart
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij