Traditionele Engelse Kerstpudding met Vanillesaus

Serveer de Christmaspudding met de warme vanillesaus voor een heerlijk kerstdessert!
Porties: 4
Bereidingstijd: 2 uur
rijpen 2 dagen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de Christmaspudding:

  • 75 gram zachte roomboter
  • 75 gram wittebroodkruim of paneermeel
  • 100 gram krenten
  • 100 gram rozijnen
  • 80 gram basterdsuiker
  • 35 gram gehakte amandelen
  • 35 gram sukade
  • 75 gram gekonfijte kersen Amarene kersen
  • Schil van 1 citroen geraspt
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels whisky

Voor de vanillesaus:

  • 1 vanillestokje
  • 100 ml room
  • 300 ml vanillevla
  • 50 gram suiker

Instructies

Voor de Christmaspudding:

  • Meng de zachte roomboter en het broodkruim in een kom.
  • Klop de eieren los met de whisky.
  • Voeg alle ingrediënten voor de Christmaspudding toe aan het boter-broodkruimmengsel en meng goed.
  • Vul een stoomovenpannetje met het deeg en druk het stevig aan.
  • Bedek de pudding met een stukje vetvrij papier.
  • Zet het pannetje in de stoomoven en stoom de pudding gedurende 2 uur op 100 °C.
  • Laat de pudding afkoelen en bewaar hem minimaal 48 uur in de koelkast om de smaken te laten ontwikkelen.

Voor de vanillesaus:

  • Splijt het vanillestokje en schraap het merg eruit.
  • Doe de room samen met de lege vanillepeul in een stoomovenpannetje en stoom op 95 °C gedurende 10 minuten.
  • Roer het vanillemerg door de vanillevla.
  • Voeg de suiker toe aan de warme room en roer tot het is opgelost.
  • Meng vervolgens alles door elkaar.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 5 g | Vet: 20 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 35 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Nagerecht
Land van herkomst Engeland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst