Traditionele Engelse Kerstpudding met Vanillesaus
Serveer de Christmaspudding met de warme vanillesaus voor een heerlijk kerstdessert!
Ingrediënten
Voor de Christmaspudding:
- 75 gram zachte roomboter
- 75 gram wittebroodkruim of paneermeel
- 100 gram krenten
- 100 gram rozijnen
- 80 gram basterdsuiker
- 35 gram gehakte amandelen
- 35 gram sukade
- 75 gram gekonfijte kersen Amarene kersen
- Schil van 1 citroen geraspt
- 2 eieren
- 2 eetlepels whisky
Voor de vanillesaus:
- 1 vanillestokje
- 100 ml room
- 300 ml vanillevla
- 50 gram suiker
Instructies
Voor de Christmaspudding:
- Meng de zachte roomboter en het broodkruim in een kom.
- Klop de eieren los met de whisky.
- Voeg alle ingrediënten voor de Christmaspudding toe aan het boter-broodkruimmengsel en meng goed.
- Vul een stoomovenpannetje met het deeg en druk het stevig aan.
- Bedek de pudding met een stukje vetvrij papier.
- Zet het pannetje in de stoomoven en stoom de pudding gedurende 2 uur op 100 °C.
- Laat de pudding afkoelen en bewaar hem minimaal 48 uur in de koelkast om de smaken te laten ontwikkelen.
Voor de vanillesaus:
- Splijt het vanillestokje en schraap het merg eruit.
- Doe de room samen met de lege vanillepeul in een stoomovenpannetje en stoom op 95 °C gedurende 10 minuten.
- Roer het vanillemerg door de vanillevla.
- Voeg de suiker toe aan de warme room en roer tot het is opgelost.
- Meng vervolgens alles door elkaar.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 5 g | Vet: 20 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 35 g