Recepten

Côtelettes de marcassin à l’orange

Côtelettes de marcassin à l’orange

Koteletten van wild zwijn met sinaasappel
Recept categorieën Fruit, Hoofdgerecht, Wild
Land van herkomst Frankrijk
Aantal porties: 4 personen

Van wie is dit recept: Voer voor gastronomen
Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept

Print dit recept

———————————————————————————————

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Smelt 30 g boter in een pan en bak hierin de koteletten gedurende 2 minuten aan iedere kant.
  • Haal ze uit de pan, bestrooi met zout en peper en hou warm.
  • Haal dun de schil af van een een sinaasappel.
  • Pers de vrucht uit.
  • Schil de andere en snij de partjes tussen de vliezen uit.
  • Zet de pan met de boter weer op het vuur en voeg de cognac toe en roer goed door.
  • Voeg er dan het sinaasappelsap, de schil en partjes bij.
  • Breng aan de kook en leg de koteletten in de saus.
  • Zet het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes sudderen.
  • Leg dan de koteletten op een voorverwarmde schaal.
  • Leg er de sinaasappelpartjes omheen met de dunne schilletjes.
  • Bind de saus met wat aardappelmeel dat is aangemaakt met een beetje water.
  • Schenk over de koteletten.
  • Serveer er selderijpuree bij.

———————————————————————————————



Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept
Print dit recept