Pittige Couscous met Dadels en Feta
Serveer deze pittige couscous als hoofdgerecht met een frisse salade van komkommer en tomaat.
Equipment
Ingrediënten
- 400 g couscous
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 rode ui fijngesnipperd
- 1 potje jalapeñopepers 225 g, uitgelekt
- 100 g dadels pitloos
- 500 ml kruidenbouillon van tablet
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels boter
- 200 g fetakaas verbrokkeld
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de couscous met de olijfolie, ui, de helft van de jalapeñopepers en de helft van de dadels in een ingevette ovenschaal.
- Verwarm de bouillon.
- Laat de honing met de boter smelten in de hete bouillon en giet het bouillonmengsel over de couscous.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en verwarm deze gedurende 15 minuten in het midden van de oven.
- Verwijder de folie en strooi de feta erover.
- Laat het gerecht nog 5 minuten garen in het midden van de oven.
- Haal uit de oven en bestrooi met de rest van de dadels en jalapeñopepers.