Pittige Couscous met Dadels en Feta

Serveer deze pittige couscous als hoofdgerecht met een frisse salade van komkommer en tomaat.
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g couscous
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui fijngesnipperd
  • 1 potje jalapeñopepers 225 g, uitgelekt
  • 100 g dadels pitloos
  • 500 ml kruidenbouillon van tablet
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels boter
  • 200 g fetakaas verbrokkeld

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng de couscous met de olijfolie, ui, de helft van de jalapeñopepers en de helft van de dadels in een ingevette ovenschaal.
  • Verwarm de bouillon.
  • Laat de honing met de boter smelten in de hete bouillon en giet het bouillonmengsel over de couscous.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en verwarm deze gedurende 15 minuten in het midden van de oven.
  • Verwijder de folie en strooi de feta erover.
  • Laat het gerecht nog 5 minuten garen in het midden van de oven.
  • Haal uit de oven en bestrooi met de rest van de dadels en jalapeñopepers.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Pasta / Rijst
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch