Couscous met dadels, jalapeñopepers en feta

Allerhande 11 2005
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g couscous
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 rode ui fijngesnipperd
  • 1 potje jalapeñopepers 225 g, uitgelekt
  • 100 g dadels pitloos, zak à 250 g
  • 500 ml kruidenbouillon van tablet
  • 2 eetlepel(s) honing
  • 2 eetlepel(s) boter
  • 200 g fetakaas verbrokkeld

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Couscous met olie, ui, helft van jalapeñopepers en helft van dadels in ingevette ovenschaal omscheppen.
  • Bouillon verwarmen.
  • Honing met boter in hete bouillon laten smelten en bouillonmengsel over couscous schenken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Ovenschotel met aluminiumfolie afdekken en in midden van oven in 15 minuten verwarmen.
  • Folie verwijderen en feta erover strooien.
  • Gerecht nog 5 minuten in midden van oven laten garen.
  • Uit oven nemen en met rest van dadels en jalapeñopepers bestrooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta / Rijst
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch