Couscous met dadels, jalapeñopepers en feta
Allerhande 11 2005
Ingrediënten
- 400 g couscous
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 1 rode ui fijngesnipperd
- 1 potje jalapeñopepers 225 g, uitgelekt
- 100 g dadels pitloos, zak à 250 g
- 500 ml kruidenbouillon van tablet
- 2 eetlepel(s) honing
- 2 eetlepel(s) boter
- 200 g fetakaas verbrokkeld
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- Couscous met olie, ui, helft van jalapeñopepers en helft van dadels in ingevette ovenschaal omscheppen.
- Bouillon verwarmen.
- Honing met boter in hete bouillon laten smelten en bouillonmengsel over couscous schenken.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Ovenschotel met aluminiumfolie afdekken en in midden van oven in 15 minuten verwarmen.
- Folie verwijderen en feta erover strooien.
- Gerecht nog 5 minuten in midden van oven laten garen.
- Uit oven nemen en met rest van dadels en jalapeñopepers bestrooien.