Geurige Couscous met Gemarineerde Kalkoen

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g couscous
  • 100 g pistachenoten
  • 2 schaaltjes kalkoenblokjes à 250 g
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 zak grofgesneden wokgroenten 400 g
  • 5 eetlepels tapenade van groene olijven
  • 8 zongedroogde tomaten

Instructies

  • Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Pel de pistachenoten.
  • Bestrooi de kalkoenblokjes met zout en peper.
  • Verhit in een braadpan de olijfolie en bak de kalkoenblokjes gedurende 3 minuten.
  • Voeg de grofgesneden wokgroenten toe en bak ze gedurende 3 minuten mee.
  • Roer de tapenade erdoor.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
  • Voeg de couscous, tomaten en pistachenoten toe aan de pan.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit gerecht vanwege de exotische smaken en de malse kalkoen.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 2 mg | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalkoen / Noten / Rijst
Land van herkomst Arabisch
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij