Couscoussalade van Allerhande

Snel te maken.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g couscous
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • eetlepel(s) balsamicoazijn
  • 1 zak sperziebonen gebroken / 500 g
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 1 pakje feta kaas, 200 g
  • ½ zakje peterselie verse à 30 g
  • 50 g zwarte olijven zonder pit

Instructies

  • Couscous in kom doen en er ca 450 ml kokend water over schenken.
  • Olie, 2 eetlepels azijn en zout toevoegen.
  • Couscous 5 minuten laten wellen.
  • In pan met weinig water en snufje zout sperziebonen in ca. 8 minuten beetgaar koken, in
  • vergiet afspoelen met koud water en laten uitlekken.
  • Met vork couscous tot losse korrels roeren.
  • Couscous laten afkoelen, regelmatig omscheppen.
  • Tomaatjes in stukjes snijden.
  • Feta in blokjes snijden.
  • Peterselie fijn snijden.
  • Sperziebonen, tomaten, feta, olijven en peterselie door afgekoelde couscous roeren.
  • Op smaak brengen met zout, peper en eventueel rest van azijn.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kaas / Pasta / Salade
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch