Creoolse banaansalade
Ingrediënten
- rijst
- 3 stevige in plakjes gesneden bananen
- 1 eetlepel citroensap
- 1 in kleine stukjes gesneden rode appel
- 125 gram ontpitte witte druiven
- 2 eetlepels walnoot
- 1 eetlepel sultanarozijnen
- 2 plakjes ananas in kleine stukjes gesneden slabladeren voor de garnering
- 2 eetlepels gemalen kokos
Voor de saus:
- 4 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels citroensap
- ½ theelepel chilipoeder
- ½ theelepel mosterdpoeder
Instructies
- Maak een saus van de mayonaise, het citroensap, chilipoeder en mosterdpoeder.
- Vermeng in een kom de gekookte rijst met de plakjes banaan, het citroensap, de appel, druiven, walnoten, rozijnen en ananas en roer er de saus door.
- Verdeel de slabladeren over een platte serveerschaal, rangschik de rijstsalade er mooi op en besprenkel met de gemalen kokos.
Notities / Tips / Wijnadvies
Maak deze salade zo kort mogelijk voor het opdienen klaar.