Crêpes: recette de base (basisrecept flensjes)

      Reacties uitgeschakeld voor Crêpes: recette de base (basisrecept flensjes)

 

Crêpes: recette de base

(basisrecept flensjes)
Categorie Basisrecept, Pannekoeken & Poffertjes
Auteur Voer voor gastronomen

Wat gaat er in

  • 100 g bloem
  • 1 ei
  • zout
  • dl melk
  • 30 g boter
  • suiker

Hoe maak ik het klaar

  • Zeef de bloem in een kom en voeg wat zout toe.
  • Wanneer het zoete flensjes moeten worden, voeg dan ook een schep suiker toe.
  • Roer het ei erdoor en voeg de melk in scheutjes toe.
  • Klop met de garde tot er een glad beslag is ontstaan.
  • Smelt de boter, maar laat ze niet te heet worden.
  • Voeg de gesmolten boter bij het beslag.
  • Roer er goed door en laat het beslag een uur rusten.
  • Zet de flensjespan op het vuur.
  • Voeg een heel klein beetje boter toe.
  • Als deze heet is een beetje beslag toevoegen.
  • Bak het flensje aan één kant bruin, keer om en bak de andere kant.
  • Bij de volgende flensjes hoeft u geen boter meer in de pan te doen.
  • Wilt u hele dunne flensjes: giet dan het beslag uit de pan terug in de kom.
  • Er blijft dan een heel dun laagje achter in de pan.