Croquettes de pommes de terre

aardappelkroketten
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels
  • 1 ei
  • paneermeel
  • nootmuskaat
  • 3 eierdooiers
  • bloem
  • zout
  • peper

Instructies

  • Kook de aardappels gaar en stamp ze tot puree.
  • Laat ze iets afkoelen en voeg de dooiers toe.
  • Roer deze er goed onder.
  • Voeg zout en peper en nootmuskaat toe en al u wilt wat fijngehakte peterselie.
  • Spuit met een spuitzak met zeer grote gladde strengen aardappelpuree op een blad
  • aluminiumfolie.
  • Snij de strengen op maat van de kroketten.
  • Wentel deze door de bloem, daarna door het losgeklopte ei en dan door paneermeel.
  • Zet ze koel weg tot gebruik.
  • Frituur ze in de friteuse op 175ºC goudbruin en knapperig.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch