Crostini met sjalot, bacon en ansjovis
Allerhande 09 2005
Ingrediënten
- 12 sjalotten
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 4 plakken bacon in reepjes
- 6 zongedroogde tomaten op olie in stukjes
- 4 Ansjovis filets in stukjes
- 1 teentje knoflook
- 4 dikke sneetjes brood
Instructies
- Sjalotten pellen en halveren.
- In koekenpan met antiaanbaklaag in 1 eetlepel olie bacon op laag vuur 3 minuten uitbakken.
- Sjalot toevoegen en 3-4 minuten fruiten.
- Tomaten en ansjovisfilets erdoor scheppen en alles nog 3-4 minuten zachtjes bakken tot sjalot gaar is.
- Knoflook boven rest van olie uitpersen en geheel goed roeren.
- Brood aan beide zijden met knoflookolie bestrijken en in grillpan knapperig bruin roosteren.
- Crostini schuin doormidden snijden en op vier borden leggen.
- Sjalottenmengsel erop scheppen.
- Crostini over vier borden verdelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Besmeer de warme Crostini dun met Crème de Brie of Chèvre Doux geitensmeerkaas (kuipje à 100 g) en beleg de Crostini vervolgens met het sjalottenmengsel.