Crostini met sjalot, bacon en ansjovis

Allerhande 09 2005
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 sjalotten
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 4 plakken bacon in reepjes
  • 6 zongedroogde tomaten op olie in stukjes
  • 4 Ansjovis filets in stukjes
  • 1 teentje knoflook
  • 4 dikke sneetjes brood

Instructies

  • Sjalotten pellen en halveren.
  • In koekenpan met antiaanbaklaag in 1 eetlepel olie bacon op laag vuur 3 minuten uitbakken.
  • Sjalot toevoegen en 3-4 minuten fruiten.
  • Tomaten en ansjovisfilets erdoor scheppen en alles nog 3-4 minuten zachtjes bakken tot sjalot gaar is.
  • Knoflook boven rest van olie uitpersen en geheel goed roeren.
  • Brood aan beide zijden met knoflookolie bestrijken en in grillpan knapperig bruin roosteren.
  • Crostini schuin doormidden snijden en op vier borden leggen.
  • Sjalottenmengsel erop scheppen.
  • Crostini over vier borden verdelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Besmeer de warme Crostini dun met Crème de Brie of Chèvre Doux geitensmeerkaas (kuipje à 100 g) en beleg de Crostini vervolgens met het sjalottenmengsel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Varkensvlees / Vis / Voorgerechten
Land van herkomst Italië