Crostini met vistapenade

Porties: 25 stuks
Total time 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 gr verse Provençaalse kruiden
  • 1 potje groene olijven met knoflook 350 g
  • 1 blikje tonijn in olie 185 g
  • 1 blikje Ansjovis filets 48 g
  • 1 blikje tomatenpuree
  • cayennepeper
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 baguettes brood

Instructies

Voorbereiden

  • Sjalotje en knoflook pellen en in keukenmachine fijnhakken.
  • Kruiden van takjes nemen.
  • Olijven en kruiden toevoegen aan sjalotmengsel en kort mengen.
  • Tonijn en ansjovis laten uitlekken en aan mengsel toevoegen en met tomatenpuree en olijfolie tot glad mengsel draaien.
  • Op smaak brengen met cayennepeper.

Bereiden

  • Baguettes in 32 plakjes snijden.
  • Tapenade met baguetteplakjes serveren.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Amuse / Broodjes / Hapjes / Vis
Land van herkomst Italië