Dadels met stiltonmousse
Ingrediënten
- 1 blaadjes witte gelatine
- 75 gram stilton
- ¾ dl slagroom
- 1 dl rode port
- 3 eetlepels Aardbeien - of bosvruchtenjam
- 6 dadels
Instructies
- Week de gelatine.
- Pureer de stilton met 1 eetlepel slagroom en 1 eetlepel port.
- Verwarm 1 eetlepel port.
- Knijp het blaadje gelatine uit en los dit in de warme port op.
- Roer dit mengsel door de stilton.
- Klop de rest van de slagroom stijf en spatel het stiltonmengsel er luchtig door.
- Laat de mousse in ± 1 uur opstijven.
- Verwarm de rest van de port met de jam en laat de saus ± 2 minuten zachtjes inkoken.
- Zeef de saus.
- Snijd de dadels tot waaiertjes.
- Spuit een toef stiltonmousse op 2 bordjes en garneer met de saus en de dadels.