Danish Blue Kroketten
Ingrediënten
- 400 gram aardappels
- 2 eetlepel(s) crême fraiche
- 150 gram Danish blue
- 50 gram bloem
- 50 gram paneermeel
- 1 ei
Instructies
- Kook de aardappelen in ruim water met zout kruimig. Giet ze af en laat ze afkoelen.
- Wrijf de aardappelen door een zeef.
- Verkruimel de Danish blue met een vork heel fijn.
- Vermeng de Danish blue met de aardappelkruim.
- Maak er met de creme fraiche een samenhangend deeg van.
- Rol er vingerdikke kroketjes van.
- Doe de bloem op een bord, het ei in een kom en het paneermeel op een ander bord.
- Rol de kroketten door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de paneermeel.
- Laat ze in de koelkast tenminste een half uur rusten.
- Bak ze in frituurvet op 180 graden Celsius bruin en krokant.