De Indiase keuken

Ook al kent de Indiase keuken een grote verscheidenheid, toch zijn er ook vele overeenkomsten.
Zo wordt er veel gebruikgemaakt van verschillende soorten rijst, granen, aardappelen, groenten, specerijen en verse kruiden die tot garam masala’s (kerriemengsels) gemalen worden. De garam masala kan per streek en per gerecht verschillen. Curries, tandoori’s, tikka’s en kofta’s die met rijst, roti of met vers brood gegeten worden, zijn bekende Indiase gerechten. Daarbij maakt men veel gebruik van peulvruchten en kaas (paneer) en wordt er gebakken in ghee (geklaarde boter) en olie.

Heeft u zelf een lekker  India’s recept deel het dan met ons.



Aardappel bloemkoolcurry
Aardappel bloemkoolcurry
Aardappelmandje
Aardappelmandje
Aardappeltjes met maanzaad
Afghaanse bessen-yoghurtshake
Alom Gobi
Aloo dum
Aloo Gobi
Aloo Gobi 2
Aloo Palak
Aloo samosa
Alu bhoone
Alu kauli ko tarkari
Alu kauli ko tarkari
Alu mattar sukha
Appel Rasam
Appel Rasam
Arbi tariwale
Aubergine raita
Aubergine tomaatchutney
Ayurvedische bonensoep met wortels en komijn
Ayurvedische bonensoep met wortels en komijn
Balgan
Balgan tamatar
Balti kip
Balti kip
Balti van garnalen en groenten in currysaus
Balti van mini lamskebab met uitjes
Balti viscurry
Balti viscurry
Basisrecept raita
Basisrecept samosa’s
Basmatirijst met saffraan
BBQ Groentespies met Zoetzuur en Pandan Rijstsalade
Beignets van kikkererwtenmeel
Bengaalse balletjes met saffraanmayonaise
Bengaalse kikkererwtencurry met witte koolslaatje
Bengaalse viscurry
Beriani
Besani roti
Besani roti 2
Beveca
Bhaji van sperziebonen en paddestoelen
Bhalli
Bhindi bhajji
Bhindi foogath
Bhoona gosht
Bhuna gosht
Biryani
Biryani 3
Biryani 4
Biryani met gemengde groenten
Bloemkool bhaji
Bloemkoolverrassing
Bombay groentecurry met tahoe
Bombay tandoori kip spiesen
Boterkip van Astrid Veltman
Boterkip
Boterkip van Worldcook
Boti kebab
Brinjal pahi
Calcutta gosht
Cashewnotenpakora’s
Ceylon beef smore
Ceylonese kerrie
CHAI LATTE
Chai Latte Deluxe
Chai Panna Cotta met Amandel-Topping
Champignoncurry
Channa dal
Chapatti
Chawal
Chilli sambol
Chutney van groene tomaten
Courgette in yoghurtsaus
Courgetteraita
Courgettes en aardappelen
Curry met kikkererwten en krieltjes
Curry met kip en ananas
Curry van doperwtjes en champignons
Curry van lamsvlees:
Curry-ragoût
Currykip met groente:
currysaus
Currysaus
Dal
Dal van rode linzen
Dhal
Dinn Yu
Djoera Gos
Dosa’s
Durbari Malpura
Eenpansschotel uit India
Eiercurry 2
Eiercurry met Naan
Eieren met kerrie
Ekoori
Elephant milk
Frisse Mango-Komkommer Chutney
Gajar Halwa
Gajar Halwa
Gambacurry
GARRAM-MASALA
Garam masala
Garam masala 1
Garam masala 2
Garam masala 3
Garam Masala 4
Garam Masala New Delhi
Garnalencurry
Garnalencurry 2
1
2
3
4
5
6