Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 2 paprika in reepjes gesneden
- 2 paprika in reepjes gesneden
- 2 grote ui grof gesneden
- 2 eetlepel(s) olie
- 1 eetlepel(s) tomatenpuree
- ⅛ l water
- 1 tl tijm gehakt
- peper & zout
- 1 ei voor veganistisch gebruik je water
Instructies
- Oven op 210 ° C voorverwarmen.
- Bladerdeeg 10 min. voor het verwerken uit de koelkast nemen.
- De voorbereide paprika en ui in olie fruiten.
- Tijm toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.
- Tomatenpuree en water toevoegen en kort laten inkoken.
- De vulling laten afkoelen.
- Het verse deeg in 2 gelijke vierkanten snijden.
- Leg het bladerdeeg met het bakpapier op het bakblik.
- De vulling op de deegbodem verdelen, houd een rand van 2 cm vrij en bestrijk dit met een geklutst ei (of water).
- Vouw het andere deegvierkant dubbel en snij met een mes ca. 1,4 cm brede stroken.
- De stroken kunnen van de kant waar het deeg gevouwen is lopen tot ca. 2 cm van de open zijde.
- Het deeg weer uitvouwen en dit als een deksel op de belegde bodem leggen.
- De randen van het raster op de randen van de bodem aandrukken.
- Het raster met ei bestrijken (of water) en het gevulde bladerdeeg op 190° C in ca. 25 – 30 Min. goudbruin bakken.