Deegraster met Paprika

Deegraster met Paprika

Porties: 4 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 2 paprika in reepjes gesneden
  • 2 paprika in reepjes gesneden
  • 2 grote ui grof gesneden
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 1 eetlepel(s) tomatenpuree
  • l water
  • 1 tl tijm gehakt
  • peper & zout
  • 1 ei voor veganistisch gebruik je water

Instructies

  • Oven op 210 ° C voorverwarmen.
  • Bladerdeeg 10 min. voor het verwerken uit de koelkast nemen.
  • De voorbereide paprika en ui in olie fruiten.
  • Tijm toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.
  • Tomatenpuree en water toevoegen en kort laten inkoken.
  • De vulling laten afkoelen.
  • Het verse deeg in 2 gelijke vierkanten snijden.
  • Leg het bladerdeeg met het bakpapier op het bakblik.
  • De vulling op de deegbodem verdelen, houd een rand van 2 cm vrij en bestrijk dit met een geklutst ei (of water).
  • Vouw het andere deegvierkant dubbel en snij met een mes ca. 1,4 cm brede stroken.
  • De stroken kunnen van de kant waar het deeg gevouwen is lopen tot ca. 2 cm van de open zijde.
  • Het deeg weer uitvouwen en dit als een deksel op de belegde bodem leggen.
  • De randen van het raster op de randen van de bodem aandrukken.
  • Het raster met ei bestrijken (of water) en het gevulde bladerdeeg op 190° C in ca. 25 – 30 Min. goudbruin bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hartige taart
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch