Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kg mooie aardbeien
- 150 g suiker
- 1 dl kirsch
- ½ l melk
- 60 g poedersuiker
- ½ citroen
- 2 dl slagroom
- 30 lange vingers
- 4 eierdooiers
- 2 blaadjes gelatine
Instructies
- Week de blaadjes gelatine.
- Bewaar een paar aardbeien voor de garnituur en maak de rest schoon.
- Doe ze in een kom en pers er de ½ citroen boven uit.
- Bestrooi met de suiker en laat marineren.
- Breng de melk met een beetje kirsch aan de kook.
- Doe de eierdooiers in een kom met de poedersuiker en klop tot het mengsel licht van kleur is.
- Voeg er dan langzaam de hete melk bij.
- Zet de crème op een laag vuur en verwarm hem onder roeren tot hij wat dikker wordt.
- Neem dan direct de pan van het vuur.
- Knijp de blaadjes gelatine uit en werk door de crème.
- Laat onder af en toe roeren afkoelen.
- Klop de slagroom stijf en werk door de afgekoelde crème.
- Meng dan ook de gemarineerde aardbeien erdoor.
- Doe bij de rest van de kirsch een gelijke hoeveelheid water en drenk er de helft van de lange vingers in.
- Drenk de rest in de aardbeiensiroop.
- Bekleed de vorm met de in kirsch geweekte lange vingers en vul de ze met de crème.
- Bedek met de in aardbeiensiroop geweekte vingers.
- Zet een bord op de vorm en plaats een nacht in de vriezer.
- Garneer vlak voor serveren met de achtergehouden aardbeien.