Echine de porc a la bière

Varkensrollade met bier
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 g varkensrollade
  • zout
  • peper
  • ½ l bier
  • 6 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 80 g boter
  • tijm
  • 1 blaadjes laurier
  • peterselie
  • 1 kruidnagel
  • 2 eetlepels olie
  • dl azijn
  • 1 volle eetlepel mosterd

Instructies

Maak s’avonds van te voren een marinade als volgt:

  • Was wat takjes peterselie, schil 2 uien en knoflook en wortel en snij de ui en wortel in schijven.
  • Leg het vlees in een grote pan.
  • Geef er de laurier bij, de peterselie, de kruidnagel, knoflook, de uien en wortel.
  • Wrijf het vlees in met de mosterd.
  • Strooi er wat tijmpoeder over, wat zout en peper sprenkel er olie en azijn over.
  • Laat het vlees zo marineren totdat we de maaltijd gaan bereiden.
  • Draai het een keer om.
  • Schil nu de overige 4 uien en snij ze in ringen.
  • Haal het vlees uit de marinade en laat het goed uitlekken.
  • Passeer de marinade en bewaar het vocht.
  • Smelt de boter in een pan en als ze heet is, leg er dan het vlees in met de uienringen.
  • Laat het vlees aan alle kanten bruin worden.
  • Draai het regelmatig.
  • Wanneer het goed bruin is voegen we het vocht van de marinade toe, het bier en de bruine suiker.
  • Zet het vuur laag en laat op zeer zacht vuur 3 uur sudderen.
  • Controleer voor het serveren de smaak van de saus en geef zonodig zout en peper bij.
  • Serveer het zeer heet.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk