Echine de porc a la crème d’endives

varkensschijven met witlof in room
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 schijven varkensschouder
  • zout
  • peper
  • 80 g boter
  • suiker
  • 1 kg witlof
  • 1 ei
  • 1 dl slagroom
  • ½ citroen

Instructies

  • Bestrooi de plakken vlees met zout en peper.
  • Maak de witlof schoon en snij ze in stukken van 2 cm.
  • Smelt de helft van de boter in een pan, geef er de witlof bij en een halve eetlepel suiker.
  • Geef er zout en peper over, sluit de pan en laat ze op zacht vuur koken in hun eigen vocht,
  • waarbij men vaak moet roeren met een houten lepel.
  • Smelt de rest van de boter in een andere pan en sauteerhet vlees aan beide kanten bruin.
  • Zet het vuur klein en laat ze nog 10 minuten sauteren.
  • Breek het ei en meng de dooier met de slagroom en het sap van de halve citroen.
  • Leg het vlees op een voorverwarmde schaal en houd het warm.
  • Deglaceer de braadboter met wat warm water.
  • Leg de witlof in deze saus en meng ze er goed door.
  • Zet de pan dan van het vuur af en voeg het mengsel van room met ei en citroensap toe.
  • Roer op zacht vuur nog even goed door met een houten lepel maar laat de room niet meer aan de kook komen.
  • Leg deze witlofcrème rond het vlees.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk