Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Bestrooi de plakken vlees met zout en peper.
- Maak de witlof schoon en snij ze in stukken van 2 cm.
- Smelt de helft van de boter in een pan, geef er de witlof bij en een halve eetlepel suiker.
- Geef er zout en peper over, sluit de pan en laat ze op zacht vuur koken in hun eigen vocht,
- waarbij men vaak moet roeren met een houten lepel.
- Smelt de rest van de boter in een andere pan en sauteerhet vlees aan beide kanten bruin.
- Zet het vuur klein en laat ze nog 10 minuten sauteren.
- Breek het ei en meng de dooier met de slagroom en het sap van de halve citroen.
- Leg het vlees op een voorverwarmde schaal en houd het warm.
- Deglaceer de braadboter met wat warm water.
- Leg de witlof in deze saus en meng ze er goed door.
- Zet de pan dan van het vuur af en voeg het mengsel van room met ei en citroensap toe.
- Roer op zacht vuur nog even goed door met een houten lepel maar laat de room niet meer aan de kook komen.
- Leg deze witlofcrème rond het vlees.