Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 800 g varkensrollade
- zout
- peper
- 80 g boter
- 1 eetlepel mosterd
- ½ dl witte wijn
- 1 krop sla
- 600 g erwtjes
- 4 uien
- 300 g wortelen
- poedersuiker
- 2 teentjes knoflook
- peterselie
Instructies
- Was de peterselie en hak deze fijn.
- Schil de teentjes knoflook en snij ze in de lengte twee keer doormidden.
- Piqueer hiermee het vlees.
- Bestrooi het vlees met peper en zout.
- Wrijf het in met de mosterd.
- Smeer een ovenvaste schaal goed in met boter en leg het vlees hierin.
- Schuif het in een oven van 170 C.
- Laat het hier ongeveer een uur en arroseer het regelmatig.
- Was de sla, haal er het hart uit en snij dit in juliënne.
- Schil de uien en snij ze in ringen.
- Smelt 40 g boter in een pan, en voeg hier de juliënne sla en de uienringen bij en laat dit smelten op zacht vuur.
- Geef er dan de erwtjes bij en een lepel poedersuiker.
- Voeg 1 dl water toe, zout en veel peper, sluit de pan en laat zachtjes ½ uur koken.
- Maak ondertussen de wortels schoon en snij ze in schijfjes.
- Smelt 30 g boter in een pan en laat hierin de wortels licht kleuren.
- Geef er daarna 1½ dl water bij, zout en peper, sluit de pan en laat 30 minuten sudderen.
- Als het vlees klaar is, halen we het uit de schaal, snijden het in plakken en leggen deze op een voorverwarmde schaal.
- Leg hieromheen alle groenten in kleine bergjes, strooi er gehakte peterselie over en houd warm.
- Deglaceer het braadvocht van het vlees met de witte wijn en schraap alle aanbaksels los.
- Laat even koken en schenk de saus over in een sauspan.
- Serveer direct.