Echine de porc a la jardinière

varkensrollade met jonge groenten
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 g varkensrollade
  • zout
  • peper
  • 80 g boter
  • 1 eetlepel mosterd
  • ½ dl witte wijn
  • 1 krop sla
  • 600 g erwtjes
  • 4 uien
  • 300 g wortelen
  • poedersuiker
  • 2 teentjes knoflook
  • peterselie

Instructies

  • Was de peterselie en hak deze fijn.
  • Schil de teentjes knoflook en snij ze in de lengte twee keer doormidden.
  • Piqueer hiermee het vlees.
  • Bestrooi het vlees met peper en zout.
  • Wrijf het in met de mosterd.
  • Smeer een ovenvaste schaal goed in met boter en leg het vlees hierin.
  • Schuif het in een oven van 170 C.
  • Laat het hier ongeveer een uur en arroseer het regelmatig.
  • Was de sla, haal er het hart uit en snij dit in juliënne.
  • Schil de uien en snij ze in ringen.
  • Smelt 40 g boter in een pan, en voeg hier de juliënne sla en de uienringen bij en laat dit smelten op zacht vuur.
  • Geef er dan de erwtjes bij en een lepel poedersuiker.
  • Voeg 1 dl water toe, zout en veel peper, sluit de pan en laat zachtjes ½ uur koken.
  • Maak ondertussen de wortels schoon en snij ze in schijfjes.
  • Smelt 30 g boter in een pan en laat hierin de wortels licht kleuren.
  • Geef er daarna 1½ dl water bij, zout en peper, sluit de pan en laat 30 minuten sudderen.
  • Als het vlees klaar is, halen we het uit de schaal, snijden het in plakken en leggen deze op een voorverwarmde schaal.
  • Leg hieromheen alle groenten in kleine bergjes, strooi er gehakte peterselie over en houd warm.
  • Deglaceer het braadvocht van het vlees met de witte wijn en schraap alle aanbaksels los.
  • Laat even koken en schenk de saus over in een sauspan.
  • Serveer direct.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk