Empanadillas met paddestoelen en garnalen

Porties: 24 stuks
Total time 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 1 ei
  • 200 g paddestoelenmelange
  • 75 g roze garnalen
  • 1 eiwit
  • Materialen
  • borrelglaasjes
  • keukenpapier
  • 1 eetlepel olie

Instructies

  • Bladerdeeg in ca. 10 minuten laten ontdooien.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Ei in ca. 10 minuten hard koken.
  • Paddestoelen met keukenpapier schoonvegen en in kleine stukjes snijden.
  • In koekenpan olie verhitten en paddenstoelen op hoog vuur aanbakken en op smaak brengen met zout en peper.
  • Garnalen grof snijden, toevoegen en kort meebakken.
  • Mengsel uit pan scheppen en laten afkoelen.
  • Ei onder koud water afspoelen, pellen en fijnsnijden.
  • Ei door mengsel roeren.
  • Uit elk deegplakje met behulp van borrelglaasje 4 rondjes steken.
  • Ei- en paddestoelenmengsel over plakjes verdelen.
  • Deeg dichtvouwen en met vork aandrukken.
  • Eiwit loskloppen en deeg hiermee bestrijken.
  • Empanadillas in midden van oven in ca. 10 à 15 minuten goudbruin bakken.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Amuse / Hapjes / Tapas / Zeevruchten
Land van herkomst Spanje