Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 6 plakjes bladerdeeg diepvries
- 1 ei
- 200 g paddestoelenmelange
- 75 g roze garnalen
- 1 eiwit
- Materialen
- borrelglaasjes
- keukenpapier
- 1 eetlepel olie
Instructies
- Bladerdeeg in ca. 10 minuten laten ontdooien.
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Ei in ca. 10 minuten hard koken.
- Paddestoelen met keukenpapier schoonvegen en in kleine stukjes snijden.
- In koekenpan olie verhitten en paddenstoelen op hoog vuur aanbakken en op smaak brengen met zout en peper.
- Garnalen grof snijden, toevoegen en kort meebakken.
- Mengsel uit pan scheppen en laten afkoelen.
- Ei onder koud water afspoelen, pellen en fijnsnijden.
- Ei door mengsel roeren.
- Uit elk deegplakje met behulp van borrelglaasje 4 rondjes steken.
- Ei- en paddestoelenmengsel over plakjes verdelen.
- Deeg dichtvouwen en met vork aandrukken.
- Eiwit loskloppen en deeg hiermee bestrijken.
- Empanadillas in midden van oven in ca. 10 à 15 minuten goudbruin bakken.