Entrecôte à la Beaujolaise

entrecôte uit de Beaujolais
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 entrecôtes
  • zout
  • peper
  • 2 takjes peterselie
  • 1 takje thijm
  • 1 takje selderijgroen
  • 4 sjalotjes
  • 3 dl beaujolais
  • 120 g boter
  • 20 g bloem
  • 1 glaasje cognac
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blaadjes laurier
  • 1 mergpijpje
  • 100 g vleesafsnijdels

Instructies

  • Schil de sjalotjes en hak ze fijn.
  • Schil de knoflook en pers die uit.
  • Smelt 50 g boter in een pan en als ze heet is sauteer dan de afsnijdsels in de boter goed bruin.
  • Verwijder ze daarna.
  • Doe dan de sjalotjes in de braadboter, sauteer ze tot ze bruin beginnen te worden, voeg dan peper toe, peterselie, tijm, laurier en selderijgroen.
  • Geef er de beaujolais bij en laat tot 1/3 reduceren.
  • Kook ondertussen zachtjes gedurende 5 minuten het mergpijpje.
  • Maak van 20 g boter en de bloem door kneden een beurre manié.
  • Passeer de saus.
  • Bind ze met stukjes beurre manié door deze er goed door te kloppen, geef er de knoflook en de cognac bij.
  • Smelt de rest van de boter in een pan en als ze heet is sauteer de entrecôtes gedurende 3 minuten aan elke kant bruin.
  • Geef er zout en peper over.
  • Bestrijk ze met het merg.
  • Geef er de saus over en serveer.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk