Erwtensoep van Astrid Veltman 2

Porties: 7 liter
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram erwten
  • 1 grote selderijknol
  • 1 winterpeen
  • 1 prei
  • ½ bosje peterselie
  • ½ bosje selderij
  • 1 aardappels
  • 1 ui
  • 1 hamschijf met bot
  • 250 gram buikspek
  • 2 slagersrookworsten
  • 7 bouillonblokjes
  • zout
  • peper

Instructies

  • Breng de gewassen spliterwten met de hamschijf en het buikspek in 5 liter water aan de kook.
  • Schuim de bouillon af en laat de soep 45 minuten trekken.
  • Haal de hamschijf en het buikspek uit de soep, snijd die in kleine stukjes (verwijder het bot en vette stukjes) en doe het vlees weer in de soep.
  • Voeg de in blokjes gesneden knolselderij, de in plakjes gesneden wortel, de gesnipperde ui, de in blokjes gesneden aardappel en de (hele) rookworsten toe.
  • Breng de soep weer aan de kook en laat haar 30 minuten zachtjes doorkoken.
  • Doe er dan de fijngesneden prei, peterselie en selderij bij en maak de soep op smaak met peper, zout en bouillonblokjes.
  • Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep