Erwtensoep van Astrid Veltman 5

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram erwten
  • 400 gram erwten
  • 1 kg platte ribben
  • 2 varkenshielen
  • 500 gram buikspek
  • 2 kruidenbouillontabletten
  • 1 selderijknol
  • 2 bosjes selderij
  • 6 prei
  • 2 rookworsten
  • 6 liter water

Instructies

  • Laat de hele erwten tenminste 12 uur in het water weken; week de spliterwten niet.
  • Zet de erwten met het water op en voeg het vlees en het spek toe.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het 2 uur zachtjes koken.
  • Schuim zo nodig af.
  • Was de prei en de selderijknol en snijd de prei in ringen en de knol in kleine blokjes.
  • Voeg de bouillontabletten, de preiringen en de knolselderijblokjes toe en laat de soep op laag vuur (eventueel op een vlamverdeler) nog 1 uur sudderen.
  • Neem het vlees en het spek uit de pan.
  • Haal de botjes uit het vlees, snijd het vlees en het spek klein en doe beide terug in de soep.
  • Wrijf de erwten tegen de zijkant van de pan fijn.
  • Snijd de selderij fijn en strooi die over de soep.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep