Recept afdrukken
No ratings yet

Gestoofde little gem met hazelnoten

AllerHande 2006
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Noten
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Hak de hazelnoten grof met een groot mes en rooster ze enkele minuten in een koekenpan
  • zonder boter of olie, tot de stukjes noot goudbruin kleuren.
  • Doe de hazelnoten over op een bord, zodat ze in de warme pan niet alsnog verbranden.
  • Halveer de slakropjes in de lengte, verwijder eventueel lelijke blaadjes.
  • Smelt de boter in een hapjespan en leg de kropjes er met de snijkant naar beneden in.
  • Bak ze 2 minuten, keer de kropjes om en strooi de geraspte sinaasappelschil erover.
  • Maal er wat peper boven en strooi ook wat zout over de sla.
  • Schenk het sinaasappelsap erbij. Leg een deksel op de pan en stoof de slakropjes in ca. 10
  • minuten zachtjes gaar.
  • Strooi de hazelnoten over de gaargestoofde kropjes little gem.
  • Lekker bij gebakken varkensfiletlapjes of karbonades en puree.

Tips / Opmerkingen

Maak dit gerecht voor 4 of meer personen in een braadslede en schuif deze na het keren
van de kropjes in een voorverwarmde oven van 200 °C

Recept afdrukken
No ratings yet

Gesmoorde prei van AllerHande

AllerHande 2004
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bouillon aan de kook brengen.
  • Preigroen van preien af snijden.
  • Preiwit wassen en in stukken van 3 cm snijden.
  • Prei in bouillon leggen en 20 minuten zachtjes laten koken.
  • Prei uit pan nemen, laten uitlekken en afkoelen.
  • Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • (Bouillon is voor dit recept verder niet nodig, maar kan bijvoorbeeld gebruikt worden om de
  • volgende dag groentesoep mee te maken).
  • In ruime pan boter smelten.
  • Prei toevoegen en 15 minuten met deksel op pan op laag vuur zachtjes smoren.
  • Laatste minuten bosui aan prei toevoegen en meefruiten.
  • Prei met zout en peper op smaak brengen.
  • In schaal opdienen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Geroosterde kalkoen worstjes en venkel met kruidentapenade

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kalkoen
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ovengrill voorverwarmen.
  • In kom tapenade mengen met fijngesneden kruiden, zout en peper naar smaak toevoegen.
  • Tapenade smeuïger maken met 2-3 eetlepels olie.
  • Topjes en onderkant van venkel snijden.
  • Knol halveren en in plakjes snijden.
  • Uien pellen, halveren en in plakjes snijden.
  • In schaal plakjes venkel en ui loshalen en mengen met 1 eetlepel olie.
  • Venkel en ui over bakplaat uitspreiden.
  • Bakplaat in midden van oven schuiven en groenten in 10-15 minuten gaar roosteren.
  • Tussentijds bakplaat eventueel een richel hoger onder grill plaatsen.
  • Grillpan verhitten.
  • Worstjes bestrijken met 1 eetlepel olie en bestrooien met zout en peper.
  • Worstjes in ca. 10 minuten goudbruin en gaar grillen, regelmatig omdraaien.
  • Groenten uit oven nemen, citroen erboven uitknijpen en omscheppen met zout en peper.
  • Op elk bord 3 verschillende worstjes leggen, groenten en tapenade ernaast scheppen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met geroosterd brood of aardappelsalade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Geroosterde fruits de mer

AllerHande 2005
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Zeevruchten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Garnalen volgens gebruiksaanwijzing ontdooien.
  • Mosselen grondig wassen, mosselen die kapot zijn of na tik tegen aanrecht niet sluiten,
  • weggooien.
  • Zeewolffilet in stukken snijden.
  • Hele citroen in partjes snijden en takje tomaatjes in 4 trosjes losknippen.
  • Ovengrill voorverwarmen.
  • Braadslede met wat olie bestrijken.
  • Mosselen, garnalen, zeewolffilet, partjes citroen en tomaat erover verdelen.
  • Halve citroen erboven uitknijpen.
  • Met zeezout en citroenpeper bestrooien.
  • Knoflook boven kommetje uitpersen.
  • Provençaalse kruiden en rest van olie erdoor roeren.
  • Olie over gerecht sprenkelen, braadslede 10 cm onder grill schuiven en geheel 6-8 minuten
  • roosteren, tot zeewolffilet gaar is, garnalen roze zijn en mosselschelpen openstaan.
  • Halverwege eenmaal voorzichtig omscheppen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met stokbrood en knoflookmayonaise (aïoli).

Recept afdrukken
No ratings yet

Geroosterd brood met paddenstoelen

AllerHande 2006
Recept categorieën: Brunch, Lunch
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Bedruppel het brood met olijfolie en strooi er grof zeezout over.
  • Bak het brood op een rooster in 10 minuten bruin en krokant.
  • Laat even afkoelen.
  • Schil de appel en verwijder het klokhuis.
  • Snijd hem in dunne plakjes en vervolgens in luciferdikke reepjes.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan.
  • Bak al omscheppend de paddenstoelen,appel, knoflook en sojasaus op hoog vuur in 5-7 minuten bruin en gaar.
  • Schep er de helft van de peterselie doorheen.
  • Breng het mengsel op smaak met zeezout en (versgemalen) peper.
  • Verdeel het paddenstoelenappelmengsel over het brood en bestooi met de rest van de peterselie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Geroosterd brood met avocado en feta

AllerHande 2006
Recept categorieën: Borrelhapjes
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd het stokbrood in 12 schuine plakjes en bestrijk die aan beide zijden dun met olie.
  • Laat de plakjes stokbrood in het midden van de oven in 7-8 minuten goudbruin kleuren, neem ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  • Schep de blokjes tomaten, feta en avocado om met het citroensap en verdeel over de plakjes stokbrood.
  • Serveer direct.

Tips / Opmerkingen

Voor een verfijndere versie: ontvel de tomaten voor je ze in blokjes snijdt.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gepofte aardappels met bacon avocadosaus

AllerHande 2004
Recept categorieën: Bijgerecht, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels schoonboenen en in water met zout 10 minuten voorkoken.
  • In droge koekenpan bacon krokant uitbakken, laten uitlekken op keukenpapier.
  • Aardappels afgieten en in vergiet laten uitdampen.
  • Aardappels hier en daar met vork inprikken, met olie bestrijken en bestrooien met zout.
  • Elke aardappel afzonderlijk verpakken in dubbelgevouwen vel aluminiumfolie.
  • Avocado halveren, pit verwijderen (bewaren) en vrucht schillen.
  • In afsluitbaar schaaltje vruchtvlees met sherry en citroensap met vork fijnprakken.
  • Yoghurt, knoflook en koriander door avocado mengsel roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Pit in mengsel drukken (voorkomt verkleuren) en tot gebruik in koelkast zetten.
  • Foliepakketjes tussen gloeiende houtskool in barbecue leggen en aardappels in 15 à 20
  • minuten gaar poffen.
  • Intussen avocadosaus op kamertemperatuur laten komen.
  • Aardappels opensnijden en avocadosaus erin scheppen.
  • Bacon erboven in stukken breken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gepocheerde zalmfilets met venkel limoenmayonaise

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In wijde pan 300 ml water met vermout en helft van kruiden aan de kook brengen.
  • Bouillontablet erboven verkruimelen en laten oplossen.
  • Vuur heel laag draaien, zodat bouillon net niet meer kookt.
  • Zalm in bouillon leggen en in 6 minuten bijna gaar laten worden.
  • Zalm met schuimspaan uit bouillon nemen en laten afkoelen.
  • Topjes van venkel snijden en knol halveren.
  • Met scherp mes flinterdunne plakjes van venkel snijden.
  • Venkelgroen fijnhakken.
  • Limoen schoonboenen, schil raspen en vrucht uitpersen.
  • In afsluitbare schaal mayonaise mengen met limoenrasp, rest van kruiden, venkelgroen en venkelplakjes.
  • Op smaak brengen met limoensap, zout en peper.
  • Zalm en venkelmayonaise tot gebruik gekoeld bewaren.
  • Zalmfilets op vier borden leggen en venkelmayonaise erover scheppen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met aardappelsalade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gemarineerde speklapjes met bietenpuree

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bietjes in pan met scheutje water op laag vuur 5 minuten verwarmen.
  • Aardappelpuree volgens aanwijzing op verpakking bereiden.
  • Bieslook in stukjes knippen, appel schillen en in blokjes snijden.
  • Bietjes in vergiet laten uitlekken en terugdoen in pan.
  • Warme puree en bieslook erdoor scheppen.
  • Puree met deksel op pan warm houden.
  • In ruime koekenpan boter verhitten en speklapjes in 2-3 minuten per kant bruinbakken.
  • Speklapjes uit pan nemen en op bord onder aluminiumfolie warm houden.
  • In achtergebleven bakvet appel 2-3 minuten al omscheppend bakken.
  • Bietenpuree over borden verdelen en speklapjes met appel ernaast scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gemarineerde speklapjes met bietenpuree

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bietjes in pan met scheutje water op laag vuur 5 minuten verwarmen.
  • Aardappelpuree volgens aanwijzing op verpakking bereiden.
  • Bieslook in stukjes knippen, appel schillen en in blokjes snijden.
  • Bietjes in vergiet laten uitlekken en terugdoen in pan.
  • Warme puree en bieslook erdoor scheppen.
  • Puree met deksel op pan warm houden.
  • In ruime koekenpan boter verhitten en speklapjes in 2-3 minuten per kant bruinbakken.
  • Speklapjes uit pan nemen en op bord onder aluminiumfolie warm houden.
  • In achtergebleven bakvet appel 2-3 minuten al omscheppend bakken.
  • Bietenpuree over borden verdelen en speklapjes met appel ernaast scheppen.