Recept afdrukken
No ratings yet

Vinaigrette

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Saus
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiden:

  • In kommetje azijn, mosterd en honing door elkaar kloppen.
  • Olie scheutje voor scheutje erdoor heen kloppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.

Recept afdrukken
No ratings yet

Verse kruidenbroodjes

Recept categorieën: Brood, Broodjes, Brunch
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pistolets volgens gebruiksaanwijzing op verpakking knapperig gaar bakken.
  • Zonnebloempitten in droge koekenpan goudbruin roosteren.
  • Bieslook fijn knippen.
  • Rucolacress erboven knippen.
  • Roomkaas losroeren met kwark en limoensap.
  • ¾ deel van bieslook-rucolacress mengsel erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Pistolets opensnijden.
  • Helften bestrijken met kruidenroomkaas.
  • Zonnebloempitten en rest van bieslook-rucolacress mengsel erover verdelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Verse basilicum roomsaus

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Saus
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 6 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Bereidingswijze

VoorBereiden:

  • Sinaasappel goed schoonboenen.
  • Schil er dun afraspen.
  • Halve sinaasappel uitpersen.
  • In keukenmachine basilicum (1 blaadje achterhouden voor garnering) met 2 theelepels sinaasappelschil, 1 eetlepel sinaasappelsap en pijnboompitten fijnmalen.
  • Crème fraîche erdoor mengen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Overdoen in schaaltje.
  • Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Bereiden:

  • Saus nogmaals doorroeren en garneren met basilicumblaadje.
  • Op tafel zetten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Venkelbootjes met doperwtjes

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Van onderkant van venkelknol plakje afsnijden en twee buitenste bladeren van venkel
  • afpellen, stukje (ca. 3 cm) van stengel eraan laten zitten.
  • Venkel in vieren snijden, harde kern en stengels wegsnijden.
  • Venkel in heel smalle reepjes snijden, mooi groen bewaren.
  • In pan venkelbootjes en reepjes in 6 minuten gaarkoken.
  • In andere pan doperwtjes volgens gebruiksaanwijzing Bereiden: .
  • Venkelgroen fijnsnijden.
  • Venkelbootjes laten uitlekken.
  • Venkel en doperwtjes afgieten en door elkaar scheppen.
  • Boter en venkelgroen door groente roeren.
  • Op smaak brengen met zout.
  • Venkelbootjes met venkelmengsel vullen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vegetarische ragout

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Grote stukjes Quorn halveren.
  • Tijm, zout en peper erover strooien.
  • Bleekselderij schoonmaken, wassen en in dunne reepjes snijden.
  • In kopje bieslook fijnknippen.
  • In magnetronschaal room en mosterd door elkaar roeren.
  • Erdoor scheppen: Quorn, bleekselderij en bieslook.
  • In magnetron, afgedekt, in ca. 4 á 5 minuten op vol vermogen (ca. 700 Watt) beetgaar en door en door heet laten worden.
  • Af en toe omscheppen.
  • Serveren met aardappelpuree (uit pakje) en slamelange.

Recept afdrukken
No ratings yet

Varkensfiletlapjes met spinazie

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spinazie in kleine magnetronschaal doen en afgedekt in ca. 2 á 3 minuten op vol vermogen
  • (ca. 700 Watt) laten ontdooien.
  • Intussen sjalotje pellen.
  • Helft in dunne ringen snijden, rest fijnsnipperen.
  • In kopje basilicum fijnknippen.
  • Spinazie in zeef doen en met bolle kant van eetlepel vocht eruit drukken.
  • Gesnipperde sjalot en basilicum erdoor roeren.
  • Vlees bestrooien met 1/2 theelepel chilipoeder en zout.
  • In lage magnetronschaal leggen.
  • Spinaziemengsel erover verdelen.
  • Korstjes van kaas snijden.
  • Kaas halveren en op spinazie leggen.
  • Bestrooien met rest van chilipoeder.
  • Sjalotringen erop leggen.
  • Schaal afdekken met folie en in magnetron zetten.
  • In ca. 3 á 4 minuten op 3/4 van vermogen (ca. 500 Watt) vlees gaar laten worden en kaas laten smelten.
  • Serveren met gebakken minikrieltjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Uiensoep met tijm

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan olie verhitten. Uiensoepgroenten ca. 3 minuten al omscheppend bakken.
  • 3/4 Liter water en azijn toevoegen en geheel aan de kook brengen.
  • Bouillontablet boven soep verkruimelen en oplossen.
  • Boven pan tijmblaadjes van takjes rissen.
  • Soep -ca. 7 minuten afgedekt op laag vuur koken.
  • Intussen kaas in kleine blokjes snijden.
  • Soep op smaak brengen met zout en peper.
  • Soep in vier soepkommen scheppen.
  • Blokjes kaas erover verdelen.
  • Serveren met geroosterd brood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tuinerwtjes met bosui en ham

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden.
  • Ham in dunne reepjes snijden.
  • In pan boter smelten.
  • Uiringetjes, erwtjes en tijm erdoor scheppen.
  • Afgedekt ca. 10 minuten zachtjes smoren, af en toe omscheppen.
  • Hamreepjes erdoor scheppen en ca. 2 minuten meewarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.

Tips / Opmerkingen

Serveren met cordon bleu en aardappelgolfjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tuinboontjes met peultjes

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan met weinig water en zout tuinboontjes en peultjes afgedekt ca. 10 minuten zachtjes
  • verwarmen.
  • Intussen sjalotje pellen en fijnsnipperen.
  • Peper wassen, zaadjes en zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden.
  • In koekenpan olie verhitten.
  • Sjalot en peper ca. 3 minuten al omscheppend bakken.
  • Knoflook pellen, erboven uitpersen en ca. 1 minuut meebakken.
  • Groenten afgieten.
  • Sjalotmengsel en citroensap erdoor scheppen.
  • Overdoen in schaal.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tournedos met gorgonzolasaus

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Rundvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tournedos ca. 30 minuten voor gebruik uit koelkast nemen.
  • Vier borden voorverwarmen.
  • In pan wijn en slagroom zachtjes verwarmen.
  • Gorgonzola erboven verkruimelen en al roerend op zacht vuur laten smelten.
  • Saus nog ca. 5 minuten zachtjes verwarmen.
  • Op smaak brengen met peper.
  • Tournedos droogdeppen met keukenpapier.
  • In (koeken)pan boter verhitten.
  • Tournedos in ca. 4 minuten rosé bakken, halverwege keren.
  • Tournedos bestrooien met zout en peper.
  • Met scherp mes in dunne plakjes snijden.
  • Saus over borden verdelen.
  • Tournedosplakjes in saus op borden leggen.
  • Kappertjes erover strooien.
  • Garneren met toefjes basilicum.

Tips / Opmerkingen

Serveren met bloemkoolroosjes en tagliatelle (lintmacaroni).