Sajoer lodeh
Indische groenteschotel
porties: 4 personen
ingrediënten
- 25 g cashewnoten of macadamianoten
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 kleine ui fijngesnipperd
- 3 teentjes knoflook fijngesneden
- 2 rode pepers in ringetjes
- 1 theelepel koenjit kurkuma
- 1 theelepel ketoembar gemalen koriander
- 500 g spitskool gesneden
- 1 blikje bamboescheuten 227 g
- 1 blikje kokosmelk 400 ml
- 250 g sperziebonen schoongemaakt
- 1 blok tofu naturel in kleine blokjes
Bereidingswijze
- Stamp of maal de noten fijn.
- Verhit de olie en fruit hierin de ui, knoflook, de helft van de peper en de gemalen noten op laag vuur.
- Strooi de koenjit en de ketoembar erover, roer de spitskool en de bamboescheuten erdoor en schenk de kokosmelk erbij.
- Breng het geheel aan de kook en laat het 20 minuten sudderen, voeg na 10 minuten de
- sperziebonen toe.
- Laat de laatste 5 minuten de tofu meekoken.
- Strooi voor het opdienen de rest van de rode pepers over de sajoer.
Tips / Opmerkingen
Lekker als onderdeel van een rijsttafel of gewoon met witte rijst.