Recept afdrukken
No ratings yet

Sajoer lodeh

Indische groenteschotel
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Noten
Land van herkomst: Indonesië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Stamp of maal de noten fijn.
  • Verhit de olie en fruit hierin de ui, knoflook, de helft van de peper en de gemalen noten op laag vuur.
  • Strooi de koenjit en de ketoembar erover, roer de spitskool en de bamboescheuten erdoor en schenk de kokosmelk erbij.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het 20 minuten sudderen, voeg na 10 minuten de
  • sperziebonen toe.
  • Laat de laatste 5 minuten de tofu meekoken.
  • Strooi voor het opdienen de rest van de rode pepers over de sajoer.

Tips / Opmerkingen

Lekker als onderdeel van een rijsttafel of gewoon met witte rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Supersnelle spaghetti met oregano

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti beetgaar, was de tomaatjes en snijd ze in vieren.
  • Schenk de tomatensaus in een steelpan met dikke bodem, voeg de roomkaas toe en breng
  • de saus al roerende aan de kook.
  • Voeg op het laatst de gesneden kerstomaatjes toe en warm ze mee.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de spaghetti over 4 diepe borden en schep een soepopscheplepel vol saus in het midden.
  • Zet op tafel een kommetje verse oregano (de blaadjes van de takjes) en een stuk kaas met een kaasrasp.
  • Roer naar smaak wat vers oregano en versgeraspte kaas door de spaghetti.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmsalade met couscous van bloemkool

Recept categorieën: Bijgerecht, Salade, Vis, Zalm
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • 'Rauw smaakt bloemkool heel anders: pittig en knapperig.
  • Met een groot mes snijd je het buitenste laagje van de bloemkool en dat kruim hak je nog wat fijner.
  • Zo is het net couscous.
  • Door de bloemkoolkorreltjes gaat een scheutje dressing, bijvoorbeeld een vinaigrette van citroensap en olijfolie.
  • Hiermee maak je ook wat jonge blaadjes sla aan, die ik samen met dikke repen gerookte zalm en wat tuinkers op elk bord leg.
  • Tot slot de gemarineerde bloemkool erover lepelen: simpel, mooi, lekker!'

Recept afdrukken
No ratings yet

Winterwraps met kalkoen en andijvie

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kalkoen, Wraps
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In hapjespan chorizo zachtjes uitbakken.
  • Kalkoen, ui en paprika erdoor scheppen en alles 5 minuten roerbakken.
  • Paprikapoeder erover strooien en even meebakken.
  • Tomatenblokjes met vocht en zout en peper naar smaak toevoegen.
  • Nog 10 minuten op matig vuur tot dikke saus laten inkoken.
  • Intussen wraptortilla's verwarmen volgens aanwijzing op verpakking.
  • Tortilla's bestrijken met Griekse yoghurt en rauwe andijviereepjes erover verdelen.
  • Kalkoen met saus in midden scheppen.
  • Onderkant en zijkanten van tortilla's over vulling vouwen.
  • Wraps over de borden verdelen

Recept afdrukken
No ratings yet

Winterse taco's

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Taco's & Nacho's
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verhit de olie in een ruime braadpan.
  • Bak hierin al roerend op hoog vuur het gehakt rul.
  • Schep na 5 minuten de komijn, een theelepel zout, de kool en de peen erbij.
  • Bak het geheel nog 5 minuten op hoog vuur, blijf regelmatig om scheppen.
  • Verwarm de tacoschelpen 10 minuten in de oven.
  • Breng het gehaktmengsel op smaak met peterselie, zout en peper.
  • Schep het gehaktmengsel in de warme tacoschelpen en strooi er de geraspte kaas overheen.

Tips / Opmerkingen

Komijn is ook erg lekker bij gestoofde worteltjes of in oosterse gerechten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Wintersalade met gegrilde kipfilet

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Salade
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kipfilets in de lengte in dikke plakken snijden.
  • In kom mosterd mengen met 2 eetlepels olie, zout en peper.
  • Plakken kip door mosterdolie wentelen.
  • Grillpan verhitten en kip in 2-3 minuten per kant bruin en gaar roosteren.
  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en appelpartjes op hoog vuur bruinbakken.
  • Azijn met 2 eetlepels olie, zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.
  • Sla in brede repen snijden en wassen.
  • Harde steeltjes uit waterkers verwijderen.
  • Bietjes schillen en in blokjes snijden.
  • Sla en waterkers mengen met dressing.
  • Salade over vier diepe borden verdelen.
  • Appel, biet en kip erover verdelen en de rest van de dressing erover sprenkelen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met Boulogne Stokbrood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Wentelteefjes met kersen limoenjam

AllerHande 2006
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Limoen, schoonboenen en schil eraf raspen.
  • Vrucht uitpersen.
  • Kersen wassen, ontpitten en in stukjes snijden.
  • In pan met dikke bodem kersen met geleisuiker, limoenrasp en 2 eetlepels limoensap op matig vuur aan de kook brengen.
  • Jam 4-5 minuten goed borrelend laten doorkoken, regelmatig roeren.
  • Pan van vuur nemen en jam tot lauwwarm laten afkoelen.
  • Jam over vier kleine glaasjes verdelen.
  • In diep bord ei loskloppen met melk en vanillesuiker.
  • Sneetjes brood twee keer schuin doorsnijden.
  • In een grote koekenpan de helft van boter verhitten.
  • Helft van brood driehoekjes door eimengsel halen (zorg dat ze niet uit elkaar vallen!) en snel
  • in koekenpan leggen.
  • Wentelteefjes in 2 minuten per kant goudbruin bakken, voorzichtig met spatel keren.
  • Met rest van boter en brood nog 8 wentelteefjes bakken.
  • Wentelteefjes dakpansgewijs op vier borden leggen en met glaasje lauwwarme jam ernaast
  • serveren.

Tips / Opmerkingen

Bestrooi de wentelteefjes met een mengsel van kaneel en rietsuiker.

Recept afdrukken
No ratings yet

Waterkerssoep AllerHande

AllerHande 2005
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Eieren in 8 minuten hard koken.
  • In pan olie verhitten en sjalot en aardappel 3-5 minuten zachtjes bakken, maar niet laten kleuren.
  • Van waterkers 4 plukjes achterhouden voor garnering.
  • Rest van waterkers door aardappel mengen en al omscheppend laten slinken.
  • Bouillon erbij schenken, aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes laten koken.
  • Met staafmixer pureren tot gladde, lichtgebonden soep.
  • Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
  • Eieren laten schrikken, pellen en elk in 4 partjes snijden.
  • Soep in kommen scheppen en partjes ei als een bloem in midden leggen.
  • Beetje nootmuskaat boven ei malen en garneren met pluk waterkers.

Tips / Opmerkingen

Lekker met (Boulogne) stokbrood.
Maak voor een licht hoofdgerecht de dubbele hoeveelheid soep.
Verkruimel wat geitenkaas boven het ei en strooi er wat geroosterde pijnboompitten over.
Variatie:
vervang de waterkers door verse spinazie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Warme bonensalade met krokante ham

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Salade, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In wok of hapjespan 2 eetlepels olie verhitten.
  • Paprika's en oesterzwammen op halfhoog vuur, 3-4 minuten roerbakken.
  • Knoflook even meebakken. Kidneybonen en azijn erdoor scheppen en meewarmen.
  • Gerecht op smaak brengen met zout en peper.
  • Intussen in droge koekenpan met antiaanbaklaag ham krokant bakken.
  • Kaas over vier borden strooien, de bonensalade erover verdelen en ham erop leggen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Walnoot Ciabatta met gemarineerde haring

Recept categorieën: Brood, Lunch, Vis
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 225 °C.
  • Haring in blokjes snijden en in kom mengen met sherry, azijn en peper naar smaak.
  • Minstens 15 minuten laten staan.
  • Ciabatta in 6-8 minuten knapperig afbakken.
  • Appel wassen en in dunne partjes snijden.
  • Ciabatta halveren en opensnijden.
  • Brood iets laten uitdampen.
  • Ciabatta Stukken bestrijken met verse roomkaas en beleggen met botersla en appelpartjes.
  • Haring Blokjes erover verdelen.