Recept afdrukken
No ratings yet

Antipasti carpaccio

Recept categorieën: Voorgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 1 persoon
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verdun de mayonaise met melk.
  • Breng de saus op smaak met citroensap, worcestersaus, peper en zout.
  • Leg het flinterdungesneden ossenhaas op een schaal en druppel de saus in strepen over de carpaccio.

Tips / Opmerkingen

Geef er geroosterde en met knoflookolie ingesmeerde sneetjes ciabatta bij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Witlof walnotenwrap

Allerhande 2002
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Walnoten grof hakken.
  • Paprika's wassen, schoonmaken en in repen snijden.
  • Ui pellen en in dunne partjes snijden.
  • Witlof schoonmaken en in lengte in partjes snijden.
  • In wok olie verhitten.
  • Ui en paprika ca. 3 minuten al omscheppend bakken.
  • Witlof en walnoten erdoor scheppen en nog ca. 3 minuten bakken.
  • Groentemengsel op smaak brengen met zout en peper.
  • Intussen in grote droge koekenpan tortilla's verwarmen.
  • Tortilla's dik besmeren met kaas,groentemengsel op 1 helft scheppen en wrap erover dichtklappen.

Tips / Opmerkingen

Gedroogde tomatensaus erbij serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Witlofstamppotje

Allerhande 2002
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Witlof wassen en in lengte halveren.
  • Bittere kern eruit snijden en struikjes in reepjes snijden.
  • In wok boter verhitten.
  • Witlofreepjes ca. 4 minuten roerbakken.
  • Intussen in pan melk met 3 1/2 dl water verdunnen en aan de kook brengen.
  • Pan van vuur nemen en pureepoeder erdoor roeren.
  • Witlof en hamreepjes door warme aardappelpuree scheppen.
  • Witlofstamppot over twee borden verdelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Witlofsoep met Bleu d'Auvergne en prei

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Soep
Land van herkomst: Frankrijk
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In wok olie verhitten en prei in ca. 3 minuten beetgaar bakken. Intussen 100 g kaas verkruimelen. Soep en verkruimelde kaas door prei roeren en soep in 3 à 4 minuten zachtjes verwarmen. Bruschetta's bestrijken met rest van kaas.
  • Soep in twee diepe borden scheppen en bruschetta's in midden leggen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Witlof met gedroogde pruimen

Allerhande 2002
Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit, Groenten
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Witlof schoonmaken en struikjes in lengte in 6 stukken snijden.
  • Pruimen in vieren snijden.
  • In droge wok pijnboompitten roosteren, op bord laten afkoelen.
  • In wok olie verhitten.
  • Witlofstukken op hoog vuur ca. 2 minuten roerbakken.
  • Salie en pruimen toevoegen, goed omscheppen.
  • Azijn en 2 eetlepels water in wok schenken, bouillonpoeder erdoor roeren en nog ca. 2 minuten verwarmen.
  • Witlof met peper op smaak brengen.
  • Serveren bij wildbiefstukjes en gegrild vlees.

Tips / Opmerkingen

Gebruik in plaats van gedroogde salie fijngehakte verse salieblaadjes uit een zakje Italiaanse kruidenmix (20 g).

Recept afdrukken
No ratings yet

Winterfruit pannenkoekjes

Allerhande 2002
Recept categorieën: Nagerecht, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Appel en peer schillen en in 4 parten snijden.
  • Klokhuizen verwijderen.
  • Appelparten in 3 plakjes snijden, peerparten in lengte halveren.
  • Appel en peer met citroensap besprenkelen.
  • Mandarijnen pellen en in partjes verdelen.
  • Wok verhitten.
  • Olie over panbodem laten uitvloeien.
  • Appel, peer en mandarijn ca. 2 minuten roerbakken.
  • Marmelade toevoegen, bestrooien met kaneel.
  • Sinaasappelsap in wok schenken,fruit omscheppen en op laag vuur nog ca 2minuten verwarmen.
  • Intussen pannenkoeken volgens gebruiksaanwijzing verwarmen en op warme borden leggen.
  • Fruit met saus op onderste helft scheppen, bovenkant over vulling dichtklappen.
  • Pannenkoek dun met poedersuiker bestrooien en warm serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Varkensschnitzel met rösti

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In ruime pan water met zout aan de kook brengen.
  • Sperziebonen schoonmaken, in ca. 5 minuten beetgaar koken en in vergiet laten uitlekken. Intussen varkensschnitzels in lengte halveren en in reepjes snijden.
  • In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten.
  • Van rösti 4 koekjes vormen en volgens gebruiksaanwijzing aan beide zijden goudbruin bakken.
  • In wok rest van boter verhitten.
  • Schnitzelreepjes ca. 5 minuten roerbakken.
  • Sperziebonen en tomatentapenade aan vlees toevoegen, nog 1-2 minuten meebakken.
  • Boontjes-vleesmengsel op bord leggen, rösti ernaast scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Waterkersrisotto met roodbaarsfilet

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Noten, Stamppot
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 1 persoon

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Amandelen grof hakken.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
  • Dikste stelen van waterkers afhalen.
  • Puree bereiden volgens gebruiksaanwijzing op verpakking.
  • Waterkers, bosui en kruidenboter erdoor scheppen en stamppot nog ca. 2 minuten op laag vuur
  • verwarmen.
  • Stamppot op bord scheppen en amandelen erover strooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tuinbonen Taco's met kruidenkaas

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 180 °C.
  • Kaasblokjes laten uitlekken. Paprika wassen, schoonmaken en in dunne reepjes snijden.
  • In pan water aan de kook brengen, tuinbonen beetgaar koken.
  • Tuinbonen afgieten.
  • Taco's op bakplaat leggen of omgekeerd op rooster hangen en 3-4 minuten in oven verwarmen. Taco's met tuinbonen, saus, paprika en kaasblokjes apart serveren en aan tafel vullen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tortilla tosti

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Tosti's
Land van herkomst: Mexico
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 1 persoon

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kaas in dunne plakjes schaven.
  • Paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden.
  • Tortilla in koekenpan met antiaanbaklaag leggen, beleggen met kaas, maïs, paprika en
  • jalapeñopepers.
  • Op matig vuur tortilla knapperig bakken, terwijl kaas smelt.
  • Tweede tortilla erop leggen, stevig aandrukken.
  • Deksel op pan leggen en pan omkeren.
  • Tortilla op ongebakken kant van deksel in pan laten glijden.
  • Nog ca. 2 minuten bakken.
  • Tortilla in grote punten snijden.