Recept afdrukken
No ratings yet

Perzikcoupe

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Nagerecht
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Perziken 30 seconden onderdompelen in kokend water.
  • Velletjes van perziken aftrekken.
  • Perziken halveren, pitten verwijderen en elk in 8 partjes snijden.
  • Bessen wassen en van takjes rissen.
  • 3/4 deel van bessen boven kom door zeef wrijven.
  • Perziklikeur door rode-bessensap roeren.
  • Van munttakje 4 toefjes afnemen.
  • In coupes met ijsbolletjeslepel elk 2 bolletjes scheppen.
  • Perzikpartjes erop leggen. Bessensap erover schenken.
  • Rest van bessen erop scheppen.
  • Garneren met toefjes munt.

Recept afdrukken
No ratings yet

Peren met mascarpone

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Fruit, Nagerecht
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bereiden: Sinaasappel schoonboenen en schil er dun afraspen.
  • Halve sinaasappel uitpersen.
  • In koekenpan boter smelten.
  • Suiker erdoor roeren en op halfhoog vuur al roerend mooi goudbruin laten worden. 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil en wijn erdoor roeren.
  • Blijven roeren tot suikermengsel is opgelost.
  • 5 minuten laten inkoken tot dikke saus ontstaat.
  • Iets laten afkoelen. Intussen peren schillen, klokhuizen verwijderen en peren elk in
  • acht partjes snijden.
  • Besprenkelen met 2 eetlepels sinaasappelsap.
  • In kom mascarpone losroeren met vanillesuiker.
  • Op vier borden partjes peer mooi neerleggen.
  • Karamelsaus erover schenken.
  • Mascarpone ernaast scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Roergebakken spitskool

Dit groentegerecht is zó gemaakt.
komt uit Allerhande 2002
Lekker pittig door het pepertje.
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Roerbakken / Wokken
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Calorieën: 125kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de spitskool in grove stukken.
  • Snijd het steeltje van de rode peper.
  • Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd hem fijn.
  • Verhit de olie in de wok en roerbak de spitskool en peper 4-5 min. totdat de kook beetgaar is.
  • Haal de kool met peper uit de wok met een schuimspaan, bestrooi naar smaak met zout.

Nutrition

Calorieën: 125kcal | koolhydraten: 8g | Eiwit: 5g | Vet: 7g

Recept afdrukken
No ratings yet

Rijstschotel met paprika en witte kaas

Allerhande 2002
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Rijst
Land van herkomst: Mediterraan
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan met 400 ml kokend water rijst in ca. 15 minuten gaarkoken.
  • Paprika's schoonmaken, in repen snijden.
  • In pan olie verhitten.
  • Paprika's ca. 3 minuten al omscheppend bakken.
  • Rijst op borden scheppen, paprikarepen eromheen scheppen, kaasblokjes over rijst strooien.
  • Serveren met knoflooksaus.

Tips / Opmerkingen

Voedingswaarden:
energie 810 kcal
eiwit 23 g
koolhydraten 94 g
vet 38 g

Recept afdrukken
No ratings yet

Provençaalse spruitjes

Allerhande 2002
Bereidingstijd15 minuten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Van deze wintergroente maak je heel eenvoudig een bijzonder bijgerecht.
  • Kook in ruim water met zout de spruitjes in 10 min. beetgaar.
  • Giet af en laat uitlekken.
  • Verhit in een wok de olie en bak de spekreepjes uit.
  • Schep de spruitjes erdoor en bak ca. 2 min. mee.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Tips / Opmerkingen

Voedingswaarden:
energie 260 kcal
eiwit 13 g
koolhydraten 8 g
vet 19 g
waarvan verzadigd 6 g
natrium 760 mg
vezels 6 g

Recept afdrukken
No ratings yet

Preistamppot met ham, kaas en pesto

Allerhande 2002
Bereidingstijd1 Uur
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Stamppot, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan prei op zacht vuur in ca. 5 minuten verwarmen.
  • Intussen in pan 2 1/2 dl water aan de kook brengen.
  • Pan van vuur nemen en inhoud van zakje aardappelpuree door kokend water roeren.
  • Prei, pesto en ham-kaasblokjes door aardappelpuree scheppen.
  • Preistamppot over vier borden verdelen.
  • Garneren met enkele blaadjes basilicum.

Tips / Opmerkingen

energie 680 kcal
eiwit 28 g
koolhydraten 67 g
vet 33 g

Recept afdrukken
No ratings yet

Pitatoastje met paling

Allerhande 2002
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Lunch, Vis
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Calorieën: 375kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pitabroodje overlangs halveren en in broodrooster roosteren.
  • Bosuitje schoonmaken en in ringetjes snijden.
  • Tomaatjes in ragfijne reepjes snijden.
  • Palingfilets in stukken van ca. 3 cm snijden en citroen erboven uitknijpen.
  • Pitabroodjes besmeren met 2 eetlepels bieslookpesto.
  • Met ¾ van uiringetjes en tomaatreepjes in midden van broodjes bergje maken.
  • Palingstukken ertegenaan zetten en erop leggen.
  • Rest van bieslookpesto over paling scheppen en rest van uiringetjes en tomaatreepjes erover verdelen.

Tips / Opmerkingen

Europese paling vind je niet meer bij Albert Heijn, die komt pas weer terug als-ie weer in voldoende aantallen rondzwemt.
Kies voor gerookte forelfilet als goed alternatief.
 

Nutrition

Calorieën: 375kcal | koolhydraten: 17g | Eiwit: 14g | Vet: 28g

Recept afdrukken
No ratings yet

Perzikmousse

Allerhande 2002
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Dessert, Fruit
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In keukenmachine perziken tot gladde saus pureren met scheutje likeur.
  • Onderkant van bakje perzikmousse inprikken.
  • Foliedeksel verwijderen, bord op bakje leggen en omkeren.
  • Mousse storten door bakje voorzichtig omhoog te tillen.
  • Perziksaus rond mousse scheppen

Recept afdrukken
No ratings yet

Perziken met espresso mascarpone

Allerhande 2002
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Calorieën: 515kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe de koffie in een kom en roer de suiker er doorheen, totdat deze is opgelost.
  • Laat afkoelen.
  • Laat de perziken in een zeef uitlekken en verdeel ze over 4 schaaltjes.
  • Schep de koekjes door de perziken.
  • Verdeel over elk schaaltje 1 el koffie.
  • Klop de mascarpone los met de rest van de koffie en schep dit over de perziken.

Nutrition

Calorieën: 515kcal | koolhydraten: 46g | Eiwit: 6g | Vet: 34g

Recept afdrukken
No ratings yet

Penne met mediterrane groentemix en ansjovis

Allerhande 2002
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Pasta, Roerbakken / Wokken, Vis
Land van herkomst: Mediterraan
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In grote pan ruim water met zout aan de kook brengen.
  • Ansjovis afgieten (olie opvangen) en in stukjes snijden.
  • Penne in 10-12 minuten beetgaar koken.
  • In wok of hapjespan 1 eetlepel Ansjovisolie verhitten.
  • Ansjovis en bevroren groentemix toevoegen en geheel ca. 8 minuten op hoog vuur roerbakken.
  • Grove steeltjes van spinazie plukken.
  • Halverwege baktijd spinazie toevoegen en meebakken tot spinazie geslonken is. Pasta afgieten en door groentemix scheppen.
  • Pasta over vier diepe borden verdelen en bestrooien met geraspte kaas.

Tips / Opmerkingen

Voedingswaarden:
energie 535 kcal
eiwit 26 g
koolhydraten 76 g
vet 15 g