Perzikcoupe
Aller Hande 1997
porties: 4 personen
ingrediënten
- 4 perziken
- 200 g rode bessen
- 4 eetlepels perziklikeur slijter,
- 1 takje munt zakje á 15 g,
- ½ liter roomijs appel-crunch bak á 1 liter, AH,
- 4 wijde coupes á inhoud 3 dl
- ijsbolletjeslepel
Bereidingswijze
- Perziken 30 seconden onderdompelen in kokend water.
- Velletjes van perziken aftrekken.
- Perziken halveren, pitten verwijderen en elk in 8 partjes snijden.
- Bessen wassen en van takjes rissen.
- 3/4 deel van bessen boven kom door zeef wrijven.
- Perziklikeur door rode-bessensap roeren.
- Van munttakje 4 toefjes afnemen.
- In coupes met ijsbolletjeslepel elk 2 bolletjes scheppen.
- Perzikpartjes erop leggen. Bessensap erover schenken.
- Rest van bessen erop scheppen.
- Garneren met toefjes munt.