Fasolatha

      Reacties uitgeschakeld voor Fasolatha

 

Fasolatha

witte bonensoep
Recept afdrukken
CategorieSoep
KeukenGriekenland
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 300 gr 1 nacht geweekte witte bonen
  • 2 1/2 liter water
  • 3 ui fijngehakte
  • 1 grote wortel fijngehakte
  • 1 1/2 eetlepel peterselie fijngehakte
  • 1 eetlepel tijm
  • 2 eetlepels selderij fijngehakte
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 1/2 eetlepel olijfolie
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

  • Was de bonen, giet ze af en doe ze in een grote pan.
  • Zet ze onder water en laat ze 2 minuten koken.
  • Giet al het water af en doe er eenzelfde hoeveelheid schoon water bij.
  • Breng het aan de kook, voeg de uien, wortel, 1 eetlepel peterselie, de selderij, tijm, tomatenpuree, olie, zout en peper toe en laat dit ± 1 uur sudderen tot de bonen gaar zijn.
  • Dien de soep heet op, gegarneerd met peterselie.