Fenouil à la Grêcque

venkel op z’n Grieks
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 venkelknollen
  • 6 tomaten
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • koriander
  • 2 uien
  • dl olijfolie
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 bouquet garni
  • zout
  • peper

Instructies

  • Schil en hak de uien fijn.
  • Schil de knoflook en stamp hem fijn.
  • Pers de citroen uit.
  • Pel en ontpit de tomaten.
  • Pers er het vocht uit en hak ze in stukjes.
  • Verwarm de olie in een pan en laat de uien zachtjes stoven met de deksel op de pan, zonder dat ze kleur krijgen.
  • Voeg de tomaten, bouquet garni, wat korianderzaadjes, knoflook witte wijn en citroensap toe.
  • Breng op smaak met peper en zout en laat 15 minuten zachtjes koken.
  • Maak intussen de venkelknollen schoon en snij ze in vieren.
  • Snij ze dan in reepjes.
  • Blancheer de venkel 3 minuten in kokend water.
  • Spoel af onder de koude kraan.
  • Doe de venkel in de saus.
  • Geef er wat water bij en laat nog 30 minuten koken.
  • Haal er dan met een schuimspaan de venkel uit.
  • Laat de saus wat inkoken.
  • Passeer ze door een zeef.
  • Doe de venkel op een schaal en schenk er de saus over.
  • Laat afkoelen in de koelkast.
  • Serveer koel.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten
Land van herkomst Griekenland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch