Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 8 venkelknollen
- 100 g geraspte kaas
- zout
- peper
- 2 eetlepels azijn
- ½ l béchamelsaus
- 70 g boter
- 1 ui
- 50 g bloem
- 1 eierdooier
Instructies
- Meng de bloem met 6 eetlepels koud water.
- Voeg de azijn erbij en 20 g zout.
- Roer goed dooreen en schenk er dan 2 l water bij.
- Breng aan de kook.
- Maak de venkelknollen schoon en laat ze gedurende 40 minuten zachtjes koken.
- Voeg van het vuur af de dooier bij de saus en ¾ van de geraspte kaas.
- Meng goed.
- Smeer een ovenvaste schaal ruim in met boter.
- Laat de knollen goed uitlekken en leg ze in de schaal.
- Geef er de aangemaakte saus over.
- Smelt de rest van de boter en schenk ze over heel de schaal.
- Bestrooi met de rest van de kaas en laat gedurende 15 minuten de schaal gratineren in een oven van 200º C.
- Serveer in de ovenschaal.