Fijne vanillewortels

Vanille-Glazuurde Wortelen met Steranijs

Porties: 2
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g wortels
  • 1 vanillestokje
  • 1 steranijs
  • 30 g groentefond
  • 1 eetlepel s peterselie zeer fijn gesneden
  • ½ theelepel zout
  • peper vers gemalen
  • 30 g boter

Instructies

Sous-vide koken

  • Schil de wortels en snijd deze in dunne schijfjes.
  • Schraap het merg uit het vanillestokje en kneus de steranijs en los het op in de groentefond.
  • Doe alles, samen met de kruiden en de boter, in de vacuümzak en vacumeer het geheel. Instellingen vacumeerlade:

Zak vacumeren

  • Vacumeerstand 3
  • Bereid de wortels. Instellingen stoomoven:
  • Temperatuur: 85 °C
  • Duur: 40 minuten
  • Niveau rooster: 2e van onderen
  • Haal de wortels uit de vacuümzak en serveer ze heet.
  • Past als bijgerecht prima bij kort gebraden vlees of kalfsbraadvlee

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze vanille-glazuurde wortelen met steranijs vormen een perfect bijgerecht voor kort gebraden vlees of kalfsbraadvlees. Geniet van de rijke smaken en de subtiele aroma’s die deze wortelen te bieden hebben!

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige pinot noir zou de subtiele smaken van vanille en steranijs in deze wortelen goed aanvullen.
 

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 2 g | Vet: 14 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 8 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch