Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 250 g wortels
- 1 vanillestokje
- 1 steranijs
- 30 g groentefond
- 1 eetlepel s peterselie zeer fijn gesneden
- ½ theelepel zout
- peper vers gemalen
- 30 g boter
Instructies
Sous-vide koken
- Schil de wortels en snijd deze in dunne schijfjes.
- Schraap het merg uit het vanillestokje en kneus de steranijs en los het op in de groentefond.
- Doe alles, samen met de kruiden en de boter, in de vacuümzak en vacumeer het geheel. Instellingen vacumeerlade:
Zak vacumeren
- Vacumeerstand 3
- Bereid de wortels. Instellingen stoomoven:
- Temperatuur: 85 °C
- Duur: 40 minuten
- Niveau rooster: 2e van onderen
- Haal de wortels uit de vacuümzak en serveer ze heet.
- Past als bijgerecht prima bij kort gebraden vlees of kalfsbraadvlee
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze vanille-glazuurde wortelen met steranijs vormen een perfect bijgerecht voor kort gebraden vlees of kalfsbraadvlees. Geniet van de rijke smaken en de subtiele aroma’s die deze wortelen te bieden hebben!
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige pinot noir zou de subtiele smaken van vanille en steranijs in deze wortelen goed aanvullen.Voedingswaarden
Calories: 200 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 2 g | Vet: 14 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 8 g