Fluwelige bloemkoolsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Fluwelige bloemkoolsoep

Fluwelige bloemkoolsoep

Recept afdrukken
CategorieSoep
porties8
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 3 ui
  • 2 prei
  • boter
  • 2 1/2 liter gevogeltebouillon
  • 3 aardappel
  • 1 kleine bloemkool of 1/2 dikke bloemkool
  • peper
  • zout

Voor het garnituur:

  • boter
  • een plukje kervel

Bereidingswijze

  • Maak de uien en de preiwitten schoon en snijd ze in stukjes.
  • Stoof ze kort in een klontje boter en schenk de gevogeltebouillon bij.
  • Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en voeg die bij de soep.
  • Maak de bloemkool schoon, bewaar 1 grote roos als garnituur en doe de rest bij de soep.
  • Laat de soep 30 minuten zachtjes koken.
  • Pluk intussen uit de achtergehouden bloemkoolroos kleine roosjes en blancheer die in lichtgezouten water krokant gaar.
  • Roer de soep om en breng haar op smaak met peper en zout.
  • Controleer voor het serveren de dikte van de soep; voeg eventueel nog wat bouillon toe.
  • Werk af met de bloemkoolroosjes, een plukje kervel en een klontje boter.