Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 30 gram verse gist
- 500 gram volkoren bloem
- 500 gram witte bloem
- 500 ml lauw water
- Verse kruidenmix bijv. oregano, tijm, rozemarijn
- Extra vierge olijfolie
- 1 eetlepel zeezout
- Grofkorrelig zeezout
- 1 ei
Instructies
- Los de gist op in lauw water en roer met een vork of garde totdat het volledig is opgelost.
- Maak een berg van de bloem op een schoon werkoppervlak, maak een kuiltje en voeg het zout, ei, verse kruiden en een scheutje olijfolie toe.
- Voeg beetje bij beetje het opgeloste gistwater toe aan het bloemmengsel en kneed tot een samenhangende deegbal.
- Voeg extra bloem toe als het deeg te vochtig is.
- Kneed het deeg gedurende 5 minuten en laat het vervolgens 20 minuten rusten onder een schone, droge theedoek op een houten ondergrond.
- Verwijder na 20 minuten de theedoek, sla met de vlakke hand op het deeg en verdeel het in 2 stukken.
- Plaats de twee stukken deeg op een ingevet bakblik en druk ze enigszins plat.
- Maak putten in het deeg met je vingers, besprenkel rijkelijk met olijfolie en bestrooi met grofkorrelig zeezout.
- Laat het deeg opnieuw 20 minuten rijzen onder een theedoek terwijl de oven voorverwarmt tot 175 graden Celsius.
- Bak het brood in 25 minuten gaar in een heteluchtoven.
- Laat de focaccia afkoelen op een rooster voordat je ervan geniet.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 54 g | Protein: 9 g | Vet: 3 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 0.5 g