Foccacia

Kruidige Focaccia met Volkorenmeel

Porties: 2 broden
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 30 gram verse gist
  • 500 gram volkoren bloem
  • 500 gram witte bloem
  • 500 ml lauw water
  • Verse kruidenmix bijv. oregano, tijm, rozemarijn
  • Extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel zeezout
  • Grofkorrelig zeezout
  • 1 ei

Instructies

  • Los de gist op in lauw water en roer met een vork of garde totdat het volledig is opgelost.
  • Maak een berg van de bloem op een schoon werkoppervlak, maak een kuiltje en voeg het zout, ei, verse kruiden en een scheutje olijfolie toe.
  • Voeg beetje bij beetje het opgeloste gistwater toe aan het bloemmengsel en kneed tot een samenhangende deegbal.
  • Voeg extra bloem toe als het deeg te vochtig is.
  • Kneed het deeg gedurende 5 minuten en laat het vervolgens 20 minuten rusten onder een schone, droge theedoek op een houten ondergrond.
  • Verwijder na 20 minuten de theedoek, sla met de vlakke hand op het deeg en verdeel het in 2 stukken.
  • Plaats de twee stukken deeg op een ingevet bakblik en druk ze enigszins plat.
  • Maak putten in het deeg met je vingers, besprenkel rijkelijk met olijfolie en bestrooi met grofkorrelig zeezout.
  • Laat het deeg opnieuw 20 minuten rijzen onder een theedoek terwijl de oven voorverwarmt tot 175 graden Celsius.
  • Bak het brood in 25 minuten gaar in een heteluchtoven.
  • Laat de focaccia afkoelen op een rooster voordat je ervan geniet.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 54 g | Protein: 9 g | Vet: 3 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 0.5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Brood
Land van herkomst Italië