Foe yong hai met garnalen
Allerhand 3 2005
Ingrediënten
- 1 dunne prei
- ½ kleine winterpeen ca. 100 g
- 2 kleine uien
- 2 teentjes knoflook
- enkele takjes verse selderij zakje a 50 g
- 4 eetlepel(s) tuinerwten diepvries
- 4 eetlepel(s) olie
- 8 eieren
- 125 g roze garnalen
- 1 blikje tomatenpuree 70 g
- 250 ml kippenbouillon van tablet
- 1 cm verse gemberwortel geschild en in plakken
- 1 eetlepel(s) ketjap manis
- ½ eetlepel(s) maïzena
Instructies
- Van prei witte gedeelte in flinterdunne ringen snijden (groen van prei wordt niet gebruikt).
- Winterpeen schillen en grof raspen.
- Van ui 1 zeer fijn snipperen, andere in dunne ringen snijden.
- Knoflook uitpersen.
- Selderij fijnsnijden.
- Tuinerwten in bodempje kokend water met zout 3 minuten koken, uit water scheppen en onder koud stromend water afspoelen.
- In koekenpan met antiaanbaklaag 1 eetlepel olie verhitten.
- Prei, winterpeen, gesnipperd uitje en helft van knoflook 3 minuten fruiten, af en toe omscheppen.
- Eieren loskloppen.
- Gebakken groenten, selderij en garnalen door eieren roeren, op smaak brengen met ½ theelepel zout en peper.
- In koekenpan ½ eetlepel olie verhitten en met kwart van eimengsel omelet bakken.
- Met 1½ eetlepel olie en rest van eimengsel nog 3 omeletten bakken.
- Omeletten tot gebruik warmhouden.
- Intussen in sauspan rest van olie verwarmen.
- Rest van knoflook kort in olie fruiten.
- Tomatenpuree erdoor roeren en bouillon erbij schenken.
- Gemberwortel eraan toevoegen en geheel aan de kook brengen.
- Tomatensaus op smaak brengen met ketjap en al roerend op laag vuur 3 minuten laten doorkoken.
- Uiringen en tuinerwten aan tomatensaus toevoegen en 2-3 minuten laten sudderen.
- Maïzena met 2 eetlepels koud water losroeren, door saus roeren en enkele seconden laten doorkoken, tot saus gebonden is.
- Gemberwortel uit saus verwijderen.
- Omeletten over vier warme borden verdelen en saus erover en ernaast schenken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met witte rijst en emping of cassave kroepoek