Foe yong hai met garnalen

Allerhand 3 2005
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 dunne prei
  • ½ kleine winterpeen ca. 100 g
  • 2 kleine uien
  • 2 teentjes knoflook
  • enkele takjes verse selderij zakje a 50 g
  • 4 eetlepel(s) tuinerwten diepvries
  • 4 eetlepel(s) olie
  • 8 eieren
  • 125 g roze garnalen
  • 1 blikje tomatenpuree 70 g
  • 250 ml kippenbouillon van tablet
  • 1 cm verse gemberwortel geschild en in plakken
  • 1 eetlepel(s) ketjap manis
  • ½ eetlepel(s) maïzena

Instructies

  • Van prei witte gedeelte in flinterdunne ringen snijden (groen van prei wordt niet gebruikt).
  • Winterpeen schillen en grof raspen.
  • Van ui 1 zeer fijn snipperen, andere in dunne ringen snijden.
  • Knoflook uitpersen.
  • Selderij fijnsnijden.
  • Tuinerwten in bodempje kokend water met zout 3 minuten koken, uit water scheppen en onder koud stromend water afspoelen.
  • In koekenpan met antiaanbaklaag 1 eetlepel olie verhitten.
  • Prei, winterpeen, gesnipperd uitje en helft van knoflook 3 minuten fruiten, af en toe omscheppen.
  • Eieren loskloppen.
  • Gebakken groenten, selderij en garnalen door eieren roeren, op smaak brengen met ½ theelepel zout en peper.
  • In koekenpan ½ eetlepel olie verhitten en met kwart van eimengsel omelet bakken.
  • Met 1½ eetlepel olie en rest van eimengsel nog 3 omeletten bakken.
  • Omeletten tot gebruik warmhouden.
  • Intussen in sauspan rest van olie verwarmen.
  • Rest van knoflook kort in olie fruiten.
  • Tomatenpuree erdoor roeren en bouillon erbij schenken.
  • Gemberwortel eraan toevoegen en geheel aan de kook brengen.
  • Tomatensaus op smaak brengen met ketjap en al roerend op laag vuur 3 minuten laten doorkoken.
  • Uiringen en tuinerwten aan tomatensaus toevoegen en 2-3 minuten laten sudderen.
  • Maïzena met 2 eetlepels koud water losroeren, door saus roeren en enkele seconden laten doorkoken, tot saus gebonden is.
  • Gemberwortel uit saus verwijderen.
  • Omeletten over vier warme borden verdelen en saus erover en ernaast schenken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met witte rijst en emping of cassave kroepoek
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Oostenrijk