Frambozenijs met fillodeeg

Allerhande 09 2005
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) boter
  • 1 pakje fillobladerdeeg diepvries
  • 2 eetlepel(s) suiker
  • 300 g frambozen diepvries
  • 1 eetlepel(s) sinaasappellikeur slijter
  • 2 eetlepel(s) vloeibare honing
  • 2 eetlepel(s) volle yoghurt

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Boter laten smelten.
  • Met scherp mes bovenste 2 lagen van bevroren fillodeeg op vouwrand afsnijden.
  • Rest van deeg terug in vriezer leggen (wordt in recept verder niet gebruikt).
  • Deeg in 8 driehoekjes snijden en op met bakpapier beklede bakplaat leggen.
  • Deeg met boter bestrijken en met suiker bestrooien.
  • Deeg in midden van oven in 5 minuten goudbruin bakken, uit oven nemen en laten afkoelen.
  • In steelpannetje 100 g frambozen met likeur zachtjes verwarmen tot lauwwarm.
  • In keukenmachine rest van bevroren frambozen met honing en yoghurt fijn pureren.
  • Van frambozenijs met behulp van 2 eetlepels ovaalvormige bolletjes scheppen en over vier dessertbordjes verdelen.
  • Warme frambozen ernaast schenken, fillodeegdriehoekjes in ijs steken en dessert onmiddellijk serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën IJs / Nagerecht