Frambozenijs met fillodeeg
Allerhande 09 2005
Ingrediënten
- 2 eetlepel(s) boter
- 1 pakje fillobladerdeeg diepvries
- 2 eetlepel(s) suiker
- 300 g frambozen diepvries
- 1 eetlepel(s) sinaasappellikeur slijter
- 2 eetlepel(s) vloeibare honing
- 2 eetlepel(s) volle yoghurt
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- Boter laten smelten.
- Met scherp mes bovenste 2 lagen van bevroren fillodeeg op vouwrand afsnijden.
- Rest van deeg terug in vriezer leggen (wordt in recept verder niet gebruikt).
- Deeg in 8 driehoekjes snijden en op met bakpapier beklede bakplaat leggen.
- Deeg met boter bestrijken en met suiker bestrooien.
- Deeg in midden van oven in 5 minuten goudbruin bakken, uit oven nemen en laten afkoelen.
- In steelpannetje 100 g frambozen met likeur zachtjes verwarmen tot lauwwarm.
- In keukenmachine rest van bevroren frambozen met honing en yoghurt fijn pureren.
- Van frambozenijs met behulp van 2 eetlepels ovaalvormige bolletjes scheppen en over vier dessertbordjes verdelen.
- Warme frambozen ernaast schenken, fillodeegdriehoekjes in ijs steken en dessert onmiddellijk serveren.