Gamba-tapas

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 grote garnalen

Voor de marinade:

  • 2 theelepels knoflook uit de pers
  • 4 dl arachideolie
  • 6 rode pepertjes gesneden zaadjes verwijderd
  • zeezout
  • peper

Voor de saus:

  • 75 gram boter ongezouten
  • 12 eetlepel(s) citroensap

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade in een keukenmachine.
  • Giet het mengsel over de garnalen en laat ze 4 uur marineren.
  • Haal de garnalen uit de marinade en rooster ze onder de gril of op de barbecue.
  • Bewaar de marinade.

Saus:

  • Smelt de boter en roer het citroensap erdoor.
  • Voeg er 6 eetlepels van de marinade aan toe en breng het geheel aan de kook.
  • Giet de saus over de garnalen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met een stukje brood.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Barbecue / Tapas / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Spanje