Verwarm de oven voor op 200 C.
Rasp de aardappels met schil in heel dunne reepjes.
Meng de ui, rozemarijn, kaas en 1 eetlepel olie erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel het aardappelmengsel over een bakplaat tot een laag van ca. ½ cm dik.
Bak dit midden in de oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin.
Snij het in mooie vierkantjes.
Verhit 1 eetlepel olijfolie en roerbak de boontjes en sjalotte in 7 - 8 minuten beetgaar.
Breng op smaak met zout en peper.
Week de saffraandraadjes ca. 2 minuten in 1 eetlepel heet water.
Breng de visfond, slagroom, saffraan, knflook en Noilly Prat aan de kook.
Laat dit al roerend inkoken.
Bind de saus indien nodig met aardappelmeel.
Breng op smaak met zout en peper
Bestrijk de gamba's met olijfolie.
Grill de gamba's ca. 5 minuten op de grillplaat.
Keer ze halverwege.
Leg nu in diepe borden een schepje groentemengsel, daarop per bord 5 gamba's en daarop een vierkantje aardappelkoek.
Sprenkel de saffraansaus eromheen.
Garneer met een toefje kervel en een partje citroen.