Garnaalsoep
Oostende)
Ingrediënten
- 500 gram visafval
- 500 gram garnalen
- 1 prei
- 1 wortel
- 1 dl blond bier
- 50 gram boter
- 2 eetlepels bloem
- peper zout
Instructies
- Maak eerst de basis van de soep.
- Dompel het visafval in 1 liter koud water en kruid lichtjes met peper en zout.
- Pel de garnalen.
- Voeg, als het water kookt, de in kleine stukjes gesneden prei en wortel en de pellen van de garnalen toe.
- Houd de temperatuur 1 uur constant tegen het kookpunt.
- Schep de boter in een pannetje en maak de helft van de garnalen fijn, liefst in een houten vijzel, zodat een soort roze pasta ontstaat.
- Om dit gemakkelijker te maken, voegt u steeds een beetje visbouillon toe.
- Zet het vuur laag.
- Giet onder voortdurend roeren het bier bij de garnalenpasta en laat nog enkele minuten koken om een smeuïg geheel te krijgen.
- Voeg dan de rest van de garnalen toe en haal de pan van het vuur.
- Zeef de bouillon en druk de ingrediënten goed uit.Giet de inhoud van het kleine pannetje in de nog lauwe ketel van de bouillon.
- Giet die er langzaam bij en blijf met een houten lepel roeren.
- Controleer of er nog kruiden bij moeten.
- Dien de soep zeer warm op.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als u per se tomatenpuree (1 eetlepel) en room (50 gr) wilt gebruiken, moet u die toevoegen voor de rest van de garnalen.
De soep heeft dan een mooie,helderroze tint, maar de typische smaak verzwakt.