Garnalenspiesjes met chilisaus

Boodschappen 12-2006
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g gekookte coctailgarnalen
  • 200 g cherry-/kerstomaten
  • 8 spiesen of houten satéprikkers

voor de saus

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode pepers
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 eetlepel(s) chilipoeder
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 1 pak gezeefde tomaten 500 g
  • 1 eetlepel(s) bruine basterdsuiker

Instructies

  • Pel de ui en snipper de knoflook en hak ze fijn.
  • Halveer de pepers en snij zonder zaadjes fijn.
  • Verhit de olie en fruit hierin de ui, knoflook en peper 3 minuten.
  • Voeg chilipoeder, koekkruiden, gezeefde tomaten en basterdsuiker toe.
  • Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes inkoken.
  • Laat afkoelen.
  • Halveer de tomaatjes.
  • Rijg ze afgewisseld met garnalen aan de spiesen.
  • Leg deze op een schaal met de saus er apart bij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:

vervang de cocktailgarnalen eens door blokjes tonijnsteak. Deze blokjes dienen vooraf geroosterd te worden.

Serveertip:

serveer eens met een knoflookkruidensausje: milde kwark met geperste knofloook, peper, zout, gehakte tuinkruiden zoals peterselie en bieslook.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Vis / Zeevruchten