Garnalenspiesjes met chilisaus
Boodschappen 12-2006
Ingrediënten
- 500 g gekookte coctailgarnalen
- 200 g cherry-/kerstomaten
- 8 spiesen of houten satéprikkers
voor de saus
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode pepers
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 1 eetlepel(s) chilipoeder
- 1 theelepel koekkruiden
- 1 pak gezeefde tomaten 500 g
- 1 eetlepel(s) bruine basterdsuiker
Instructies
- Pel de ui en snipper de knoflook en hak ze fijn.
- Halveer de pepers en snij zonder zaadjes fijn.
- Verhit de olie en fruit hierin de ui, knoflook en peper 3 minuten.
- Voeg chilipoeder, koekkruiden, gezeefde tomaten en basterdsuiker toe.
- Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes inkoken.
- Laat afkoelen.
- Halveer de tomaatjes.
- Rijg ze afgewisseld met garnalen aan de spiesen.
- Leg deze op een schaal met de saus er apart bij.