Garniture à la Bordelaise

garnituur uit Bordeaux
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 artisjokbodems
  • 4 uien
  • bloem
  • 400 g aardappels
  • peterselie
  • frituurolie
  • boter

Instructies

  • Snij de bodems in vieren en stoof ze in wat boter gaar.
  • Snij de uien in ringen.
  • Schil de aardappels ensnij ze in dunne ringen.
  • Was de peterselie en verwijder de stelen.
  • Bak de aardappelschijven in boter bruin en gaar.
  • Haal de uienringen door de bloem en bak ze in een friteuse op 180ºC bruin.
  • Bak heel even de peterselie in de friteuse.

Notities / Tips / Wijnadvies

serveer bij in stukken gedeeld gevogelte met de braadjus afgeblust met witte
wijn en kalfs- of gevogeltebouillon.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch