Garniture à la Bourguignonne

garnituur uit Bourgogne
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g uitjes kleine
  • 125 g borstspek
  • 250 g champignons
  • boter
  • suiker

Instructies

  • Snij het spek in kleine blokjes.
  • Blancheer het 2 minuten in kokend water, laat uitlekken en bak in wat boter bruin.
  • Maak de uitjes schoon en snij met een parissienesteker bolletjes uit de ui.
  • Bedek ze juist met water en geef er een lepeltje suiker bij.
  • Kook ze zachtjes tot al het water verdampt is.
  • Rol ze door de caramel.
  • Maak de champignons schoon en snij ze in vieren.
  • Bak ze in wat boter.
  • Leg de laatste 15 minuten van de bereiding het garnituur bij het vlees in de pan.
  • Het vlees moet steeds gestoofd zijn in een goede rode wijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

 

Serveren bij:

rundvlees met het stoofnat van het vlees.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk