Gebakken appel met brie
Ingrediënten
- 25 gram bloem
- 3 eetlepels melk
- 3 eetlepels amandelen
- 3 eetlepels paneermeel
- 75 gram roombrie
- 1 appels
- 25 gram boter
- 1 takje peterselie
Instructies
- Roer de bloem met de melk in een diep bord glad.
- Maak de amandelen met een deegroller iets fijner en schep ze in een diep bord door het paneermeel.
- Snijd de brie in 4 plakjes, haal die eerst door het bloempapje en wentel ze dan
- door het paneermengsel.
- Schil de appel en snijd hem in plakken van ± 1 cm dik.
- Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de plakken appel in ± 3
- minuten lichtbruin; keer ze halverwege.
- Leg ze dakpansgewijs op 2 borden.
- Verhit in dezelfde pan de rest van de boter en bak de kaas in ± 2 minuten goudbruin; keer halverwege.
- Rangschik de kaas op de appel en garneer met een toefje peterselie.