Gebakken appel met brie

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 25 gram bloem
  • 3 eetlepels melk
  • 3 eetlepels amandelen
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 75 gram roombrie
  • 1 appels
  • 25 gram boter
  • 1 takje peterselie

Instructies

  • Roer de bloem met de melk in een diep bord glad.
  • Maak de amandelen met een deegroller iets fijner en schep ze in een diep bord door het paneermeel.
  • Snijd de brie in 4 plakjes, haal die eerst door het bloempapje en wentel ze dan
  • door het paneermengsel.
  • Schil de appel en snijd hem in plakken van ± 1 cm dik.
  • Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de plakken appel in ± 3
  • minuten lichtbruin; keer ze halverwege.
  • Leg ze dakpansgewijs op 2 borden.
  • Verhit in dezelfde pan de rest van de boter en bak de kaas in ± 2 minuten goudbruin; keer halverwege.
  • Rangschik de kaas op de appel en garneer met een toefje peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Kaas