Gebonden kippensoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 1 liter kippenbouillon (of water met 2 kippenbouillontabletten)
  • 1 afgestreken eetlepel gewassen rijst
  • 100 gram kip zonder bot
  • 1 ei
  • 2 eetlepels koffieroom
  • zout
  • peper of Cayennepeper
  • citroensap

Instructies

  • Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor.
  • Schenk een deel van de bouillon erbij en blijf roeren tot een gladde massa ontstaat.
  • Herhaal dit tot alle bouillon is opgenomen.
  • Breng de soep aan de kook en strooi al roerend de rijst erin.
  • Voeg de kipfilet toe en kook dit in de gesloten pan in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Neem het gare kippevlees uit de pan, snijd het in blokjes en doe het terug in de soep.
  • Klop de eierdooier met de koffieroom los en verdun dit al roerend met enkele lepels hete soep.
  • Voeg dit mengsel al roerend bij de resterende soep en laat dit binden, maar NIET meer koken.
  • Breng de kippensoep tenslotte op smaak met zout, peper en citroensap.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Soep