Gefrituurde kaasballetjes

Porties: 16 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • zakje kerriesaus
  • 1 ½ dl melk
  • 2 sneetjes volkorenbrood
  • 1 klein blikje maïs 180 gr
  • 1 ei
  • 150 gram oude kaas
  • 2 eetlepels ui
  • cornflakes
  • olie om te frituren

Instructies

  • Maak de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking met 1 1/2 dl melk in plaats van 2 1/2 dl.
  • Laat de saus afkoelen.
  • Snijd het brood met de korst in blokjes.
  • Meng de kerriesaus, het brood, het ei en de kaas tot een samenhangend mengsel (dat gaat het beste in een foodprocessor).
  • Voeg de uitjes en de uitgelekte maïs toe en laat nog kort draaien.
  • Laat het mengsel in een kom in de koelkast ± 1 uur of de hele nacht opstijven.
  • Maak de cornflakes met een deegroller fijn.
  • Rol met vochtige handen van het kaasmengsel balletjes ter grootte van een walnoot en haal ze door de cornflakes.
  • Verhit de olie tot de damp eraf komt en frituur de balletjes in een paar minuten goudbruin.
  • Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze warm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Warme hapjes