Gefrituurde kaasballetjes
Ingrediënten
- zakje kerriesaus
- 1 ½ dl melk
- 2 sneetjes volkorenbrood
- 1 klein blikje maïs 180 gr
- 1 ei
- 150 gram oude kaas
- 2 eetlepels ui
- cornflakes
- olie om te frituren
Instructies
- Maak de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking met 1 1/2 dl melk in plaats van 2 1/2 dl.
- Laat de saus afkoelen.
- Snijd het brood met de korst in blokjes.
- Meng de kerriesaus, het brood, het ei en de kaas tot een samenhangend mengsel (dat gaat het beste in een foodprocessor).
- Voeg de uitjes en de uitgelekte maïs toe en laat nog kort draaien.
- Laat het mengsel in een kom in de koelkast ± 1 uur of de hele nacht opstijven.
- Maak de cornflakes met een deegroller fijn.
- Rol met vochtige handen van het kaasmengsel balletjes ter grootte van een walnoot en haal ze door de cornflakes.
- Verhit de olie tot de damp eraf komt en frituur de balletjes in een paar minuten goudbruin.
- Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze warm.