Geglaceerde Worteltjes met Peterselie

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ zakje verse peterselie ongeveer 15 g
  • 300 g panklare worteltjes
  • 2 eetlepels vloeibare boter
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel fijne tafelsuiker
  • Versgemalen peper
  • Zout

Instructies

  • Snijd de steeltjes van de peterselie af en hak het blad fijn.
  • Was de worteltjes en laat ze uitlekken.
  • Verwarm een wok of grote koekenpan op hoog vuur.
  • Verhit de boter in de wok en roerbak de worteltjes ongeveer 3 minuten.
  • Draai het vuur laag.
  • Voeg het citroensap en 1 dl water toe aan de worteltjes.
  • Stoof de worteltjes in ongeveer 5 minuten beetgaar, waarbij je ze regelmatig omschept.
  • Strooi de suiker over de worteltjes.
  • Verhoog het vuur weer en laat het kookvocht onder voortdurend omscheppen inkoken tot het stroperig wordt en bijna verdampt is.
  • Schep de worteltjes in een schaal en breng op smaak met peper en zout.
  • Bestrooi de worteltjes met gehakte peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze geglaceerde worteltjes met peterselie passen goed bij een lichte witte wijn zoals een Pinot Gris uit de Elzas of een Chardonnay uit Australië. De frisse en fruitige tonen van de wijn zullen de zoetheid van de worteltjes complementeren en het gerecht in balans brengen.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 2 g | Vet: 11 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 10 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch