Geglaceerde worteltjes van Astrid Veltman

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram bospeen
  • 50 gram boter
  • 3 deciliter vleesbouillon
  • ½ theelepel  gedroogde tijm
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepel  peterselie

Instructies

  • Kook de peentjes kort en laat ze op een vergiet goed uitlekken.
  • Leg ze in een ingevette ovenschaal en bedek ze met de bouillon en tijm. Strooi er wat zout en peper over.
  • Snijd de boter in dunne plakjes en verdeel deze over de ovenschotel.
  • Dek de schaal af en zet hem ± 30 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch 200°C, gasovenstand 5).
  • Garneer met peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker bij vis, lamsvlees of kipgerechten.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Barbecue / Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch