Gegratineerde appelpartjes met vanilleroomijs en wijnsiroop

AllerHande februari 2001
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 stevige appels Elstar
  • 2 dl droge witte wijn
  • 3 eetlepel(s) diksap appel fles à 400 ml
  • 4 speculaasjes pakje à 250 g
  • 2 eetlepel(s) bruine basterdsuiker
  • 25 g roomboter
  • ½ bak vanilleroomijs à 1 l

Instructies

  • Appels schillen, klokhuizen verwijderen en appels elk in 8 partjes snijden.
  • In pan wijn met diksap aan de kook brengen.
  • Appelpartjes toevoegen en in ca. 8 minuten tegen de kook aan gaar laten worden.
  • Met schuimspaan appelpartjes uit pan nemen, even boven pan laten uitlekken en op bord leggen.
  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Op hoog vuur appelkookvocht in ca. 5 minuten inkoken tot stroperige saus en iets laten afkoelen.
  • Speculaasjes fijn verkruimelen.
  • Op vier ovenvaste bordjes of schaaltjes appelpartjes in cirkel leggen.
  • Speculaasjes en bruine suiker erover strooien.
  • Boter in vlokjes erover verdelen.
  • Bordjes met twee tegelijk onder hete grill schuiven en suiker in ca. 2 minuten laten smelten.
  • Met ijsbolletjeslepel grote bol vanilleroomijs op gegratineerde appelpartjes scheppen.
  • Wijnsiroop erover scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / IJs / Nagerecht