Gegratineerde hutspot

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 hutspot pakket aardappelen, peen en uien
  • 1 rookworst à 275 g
  • boter om in te vetten
  • 75 g belegen geraspte kaas
  • 4 eetlepel(s) paneermeel

Instructies

  • Schil de aardappelen en de wortels.
  • Snij de aardappels in stukken en de wortels in plakken.
  • Pel en snij de ui in parten.
  • Halveer de wortelplakjes.
  • Kook de wortel met de ui en aardappelen in water met zout in 20-25 minuten gaar.
  • Giet de groenten af maar vang het kookvocht op.
  • Stamp de groenten en aardappelen fijn met een pureestamper en roer er zoveel koookvocht door dat een smeuïge puree ontstaat.
  • Snij de worst in plakjes.
  • Doe de hutspot over in een ingevette ovenschaal en leg de worstplakjes er dakpansgewijs in de vorm van de worst op.
  • Meng de kaas met het paneermeel en bestrooi de hutspot ermee.
  • Laat de hutspot in een voorverwarmde oven (200C) in ± 15 minuten gratineren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Cote du Rhone Domaine de la muscadiere
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ovenschotel / Stamppot