Gegratineerde hutspot
Ingrediënten
- 1 hutspot pakket aardappelen, peen en uien
- 1 rookworst à 275 g
- boter om in te vetten
- 75 g belegen geraspte kaas
- 4 eetlepel(s) paneermeel
Instructies
- Schil de aardappelen en de wortels.
- Snij de aardappels in stukken en de wortels in plakken.
- Pel en snij de ui in parten.
- Halveer de wortelplakjes.
- Kook de wortel met de ui en aardappelen in water met zout in 20-25 minuten gaar.
- Giet de groenten af maar vang het kookvocht op.
- Stamp de groenten en aardappelen fijn met een pureestamper en roer er zoveel koookvocht door dat een smeuïge puree ontstaat.
- Snij de worst in plakjes.
- Doe de hutspot over in een ingevette ovenschaal en leg de worstplakjes er dakpansgewijs in de vorm van de worst op.
- Meng de kaas met het paneermeel en bestrooi de hutspot ermee.
- Laat de hutspot in een voorverwarmde oven (200C) in ± 15 minuten gratineren.