Gegratineerde slakken met asperges

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram asperges
  • 3 eetlepels boter
  • zout peper
  • 1 sjalotje
  • 1 dl slagroom
  • 1 ei
  • 10 basilicum
  • 24 slakken

Instructies

  • Maak de asperges schoon.
  • Gebruik de kopjes voor een ander gerecht en nijd de stelen en julienne. 
  • Stoof de asperges in 8-10 minuten in 2 eetlepels boter gaar.
  • Snipper het sjalotje en laat ze op matig vuur in de rest van de boter glazig worden.
  • Voeg de room en 4 blaadjes basilicum toe en het laat geheel tot sausdikte inkoken.
  • Roer de eidooier door de saus en maak op smaak af met zout en peper.
  • Verdeel de asperges over 2 voorverwarmde bordjes en leg de slakken hierop.
  • Schep de saus op de slakken en laat het gerecht onder de voorverwarmde grill korte tijd gratineren.
  • Garneer met de rest van de basilicumblaadjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Frankrijk