Gegratineerde slakken met asperges
Ingrediënten
- 250 gram asperges
- 3 eetlepels boter
- zout peper
- 1 sjalotje
- 1 dl slagroom
- 1 ei
- 10 basilicum
- 24 slakken
Instructies
- Maak de asperges schoon.
- Gebruik de kopjes voor een ander gerecht en nijd de stelen en julienne.
- Stoof de asperges in 8-10 minuten in 2 eetlepels boter gaar.
- Snipper het sjalotje en laat ze op matig vuur in de rest van de boter glazig worden.
- Voeg de room en 4 blaadjes basilicum toe en het laat geheel tot sausdikte inkoken.
- Roer de eidooier door de saus en maak op smaak af met zout en peper.
- Verdeel de asperges over 2 voorverwarmde bordjes en leg de slakken hierop.
- Schep de saus op de slakken en laat het gerecht onder de voorverwarmde grill korte tijd gratineren.
- Garneer met de rest van de basilicumblaadjes.